Jump to content

ayilmaz

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    11
  • Katılım

  • Son ziyaret

ayilmaz kullanıcısının paylaşımları

  1. merhaba benzer uygulamayı yapmaya çalışıyorum. enerji analizörü verilerini 496 ya çekmek ve bunu scada ile uzak pc de izlemek , kaydetmek akabinde ihtiyaç halinde yük atmak almak. enerji analizörü regizter kodları mevcut ancak bunu plc de 485 üzerinden nasıl izlerim plc de nasıl kontrol ederim. teşekkürler. ufak bir örnek alabilir miyiz.
  2. merhaba. çalışma saati * üretim hız ile toplam üretim miktarını okumak istiyorum. yani makine dakikada 30mt ile üretim yapıyorsa 5 saat sonrs 150mt üretim yaptığını ekran da görmek kayıt etmek istiyorum. çalışma saatini nasıl yazarım.hangi komut ile rica etsem. çalışma saatini startta kalma süresini nasıl hesapladığımı bulursam grisini yapabilirim. teşekkürler.
  3. ayilmaz

    GMT suiti pid control

    her loadcell bir motoru. 3 loadcell var 3 motor var tek tek referans alacak birbirinden bağımsız
  4. ayilmaz

    GMT suiti pid control

    EMRE BEY MERHABA. BEN DE MOTOR KONTROLÜ YAPMAK İSTİYORUM SEKRON OLUŞTURMAK. AŞAGIDA VE BAŞKA SAYFADA YAZDIĞIM GİBİ YARDIMCI OLABİLİR MİSİNİZ. merhaba ; 4-20 analog çıkış ile senkron olarak inverterleri süreceğim. yapmak istediğim işlem 3 motora bir master hız giriyorum. bu motorlar arasına bağladığım 3 adet loadcell ile 4-20 analog girişim var ve buradan motorlar arası gerilimi ölçüyorum. ekrandan ise motorlar arasında ki olmasını istediğim gerilimi (set) giriyorum ve master hıza göre çalışan motorlar arsında istediğim gerilime göre hız senkronu sağlayarak motorların çalışmasını sağlayacağım. bu projede aslında her şey hazır ve 8 adet motor , ısı kontrolleri vs vs var. ama sadece 3 motora uygulamam gereken bu pıd kontrolü senkron çalışmayı yapamadım. yardımcı olabilir misiniz. örnek uygulama olursa adapte edebilirim. şimdiden çok teşekkür ederim. gmtsuite
  5. ayilmaz

    Ekran da hata bilgisi yazdırma

    Merhaba suite de uygulamanın hata mesajlarını ekrana yazdırmak istiyorum nasıl yapmalıyım. Bir de makine de 7 motor var ortak referans hız. bir tanesinin hızını ekrana koyduğum iki buton ile artırıp eksiltmek istiyorum. Bu iki işlevi nasıl yaparım. Teşekkür edeim.
×
×
  • Yeni Oluştur...