Jump to content

kayali27

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    28
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    4

İletiler bölümüne kayali27 kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Merhabalar,

    gmt suite programındaki konfigürasyonda rs232 ve rs485  haberleşme portlarını aktif ettiğim halde projede .csv dosyası oluşturmuyor. Bu sebeple pdesinger programında adres etiketi içe aktarma yapamıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.

    1.PNG

    2.PNG

  2. Hacı Bey Merhabalar,

    180W 3 ÇIKIŞLI TRAFO (TRF180-220-070-3) yu step motoru beslemek için aldım. Ancak verimlilik için ,tek ucu kullanıp diğer iki uç boşta kalacak şekilde mi bağlayacağız? Yoksa bir bağlantı öneriniz var mı ?

    Teşekkürler.

  3. Ayrıca kablo bağlantısı önemli .

    Normal bir rj45 soketli internet kablosunun bir ucunu d700 e bağlayıp diğer ucunu kesip soydugunuz zaman yeşil ve mavi kablo sizin A ucunuz , diğer çizgili yeşil ve çizgili mavi beyaz kablonuz b ucu oluyor.

  4. Merhabalar ;

    sayı komponentini kullanmanız gerekmektedir.

    Temel özellikler kısmından okuma adresini "plc adresi kullan " seçeneğini işaretleyerek , plc de istediğiniz değişkenin içeriğini okuyabilirsiniz. Bunun için önce plc ile hmi haberleştirmeniz ardından ise plc tag listesini hmi projenize eklemeniz gerekmektedir.

    kolay gelsin.

  5. Merhabalar ;

    Üretim hattından okuduğum bir basınç değişkenini, belirlediğim bir üst değer ile karşılaştırıp , basınç değeri limit üstü olduğunda bir biti tetikliyorum.

    Bu bit tetiklendiğinde basınç değerinin grafiğini belli bir zaman(örneğin 10 sn) aralığında çizdirip daha sonra bu veriyi usb veya hmi ekranında saklamak istiyorum.

    Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

    edit : grafiği çizdirmeye arıza sinyalinden 3 sn önce başlamak mümkün müdür ?

  6. Merhabalar ;

    Bir ısıtıcıyı  SSR çıkışı  % Set değer girerek kontrol etmek istiyorum. Yani sıcaklık seti girilmeyecek, SSR % seti girilerek PID ile SSR çıkışını % değer olarak kontrol edilecek. Örneğin %50 SSR seti girilince PLC çıkışı SSR yi %50 ayarda kontrol etmiş olacak. Daha önce bir çok kez sıcaklık seti girilerek PID kontrol yaptım ama böyle bir şey ile ilk defa karşılaşıyorum. 

    Bu kontrol olayını nasıl yapabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

  7. Merhabalar ,

    Yaptığım bir plc kontrol sisteminde elektrik kesintisi olduğu taktirde elektrikler geldiği zaman sistemin kaldığı yerden devam etmesini istiyorum tekrar başa dönmesini yada resetlenmesini istemiyorum . Bu sorunu GMTSuite komutlarıyla nasıl çözebilirim ? 

    Yardımlarınız için teşekkürler.

  8. Selâmün aleyküm , değerli arkadaşlar GMTCNT marka 196T PLC ile Mitsubishi marka d700 serisi inverter arasında RS485 haberleşme ile akım frekans ve voltaj gibi değerleri okuyabiliyorum. Ancak start , stop ve set frekans gibi fonksiyonları kontrol edimiyorum.
    Bu konu hakkında yardımlarınızı beklemekteyim.
    Şimdiden teşekkür ederim.

    GMTCNT PLC ile Mitsubishi D700 serisi İnverteri RS485 ile kontrol etmek

  9. Samet Bey ;

    Şuan cihaz ile bir haberleşme denemesi yapmadım. Sadece program üzerinden projeyi oluşturmaya çalışıyorum. Haberleşme yapmak istediğim donanım farklı bir üründe olabilir. Zaten istetenen adreslerin uygun olup olmadığı entes firmasının yayımlamış olduğu register tablosunda verilmiş(ekte mevcuttur). Benim sizden yardım istediğim konu , var olan adresi hmi programı olan pdesinger da 0000 olarak girememem. 

    Bu konuda daha önce yapılmış bir deneme uygulaması veya örnek dökümanı varsa paylaşmanızı rica edeceğim.

    teşekkürler. 

    MPR-3X_4X_Serisi_Register_Table_EN.pdf

  10. Merhabalar ;

    TSG-101E HMI kullanarak ENTES MPR45S Enerji analizörle haberleşmek istiyorum. Entes register adreslerini yazmadım. Entes adresleri hex formatlı olarak listesinde verilmiş . Adresi yazdığım zaman okuma adresi format hatası veya okuma adresi aşılmış hataları alıyorum. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

    Hata aldığım görüntüler ve enerji analizörü register tablosu ektedir.

    1072789060_EkranAlnts.thumb.PNG.837c49adb0de1805884f099564eabbea.PNG12.PNG.99789919f52d7a6bc1d83317e4e135aa.PNG

  11. Merhaba . 

    Bende ilk başta örnek yetersiz diye düşünüyorum ancak biraz uğraşınca  fonksiyonun güzel çalıştığını gördüm ve örneğin yeterli olduğunu anladım . Kafanıza takılan sorular olursa memnuniyetle cevaplamaya çalışırım.

×
×
  • Yeni Oluştur...