Jump to content

keremmm

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    33
  • Katılım

  • Son ziyaret

keremmm kullanıcısının paylaşımları

  1. keremmm

    PID

    mrb arkadaşlar çevrim içi simülasyon yapınca herhangi bir sayı gelmiyor ekrana. ama ofline simülasyonda sayılar geliyor. nedeni nedir.
  2. keremmm

    PID

    mrb arkadaşlar şimdi ben pid ile 6 adet termocupl kontrol edeceğim. ve outune işlemini şu şekilde yapsam problem olur mu ilk önce digital çıkışı, bir ssr ye bağlayacağım ve normal pid sistemini kuracağım outune dahil sistem kurulacak. daha sonra bu outune den aldığım (kp,ki,kd) değerlerini not alacağım. daha sonra outune bloğunu kaldıracağım. ve daha önce elde ettiğim kp ki kd değerlerini pıd bloğuna yazacağım. böyle yaparsam sistem her açıldığında o kp ki kd değerlerini baz alır mı. o şekilde çalışır mı teşekkür ederim.
  3. keremmm

    rs485 haberleşme hatası

    hocam başka bir kaç yerdede çıktı karşıma böyle hatalar. bu hatalar neden oluşur. veya hata düzeltmesi nasıl yapılır...
  4. keremmm

    rs485 haberleşme hatası

    mrb arkadaşlar ekteki gibi hata kodu alıyorum. nasıl hatayı giderebilirim.
  5. keremmm

    rs485 haberleşme hatası

    Teşekkür ederim bağlantı hal oldu lakin plc'den ileri geri durma komutlarını veriyorum inverter bu komutları algılıyor. Ama frekans yazıyorum herhangi bir değişiklik olmuyor. frekansı algılamıyor. commanda 2 komutu verince max frekansla dönüyor 3 komutu verince min 6hz ile dönüyor. Kısacası frekans değeri yazınca inverter algılamıyor. neler yapabilirim.
  6. mrb arkadaşlar ben gmt plc ile delta bir invertörü rs485 üzerinden haberleştirmek istiyorum. gerekli parametreleri girdim. şuan plc üzerindeki rs485'e ait comm ışığı yanıp sönüyor ama frekansı değiştiriyorum motorda herhangi bir hareket olmuyor. comm ışığının kırmızı yanıp sönmesi neyi işaret etmektedir.
  7. keremmm

    HMI EKRAN ÇALIŞMIYOR.

    tamam yükledim ilginiz için teşekkür ederim.
  8. keremmm

    HMI EKRAN ÇALIŞMIYOR.

    MRB Arkadaşlar. elimde bulunan hgs-070e hmi sadece ekran açılıyor herhangi bir yükleme yapamıyorum. resim ektedir. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu. gm.jfif
  9. keremmm

    PID

    resim ektedir. gm.jfif
  10. keremmm

    PID

    blob:https://web.whatsapp.com/9fce3ecb-f58c-416e-8233-d691ae1a3edd mrb arkadaşlar bnm hmi enerjilendiğinde gmtcnt yazısı ve alt kısımdaki bar şeklindeki yükleme çubuğu görünüyor ve orda takılı kalıyor herhangi bi şekilde yükleme yapamadım. yardımınız için teşekkürler.
  11. keremmm

    PID

    ben o pid dosyasını bulamadım . link varsa atabilir misiniz.
  12. keremmm

    PID

    MRB ben 6 adet rezistansı pid komutu kullanarak çalıştırmak istiyorum. glc-496t kullanıyorum. ben bu plc'nin dijital çıkışlarını pid çıkışı olarak kullanmak istiyorum. yani 6 adet ısıtıcıyı 6 adet dijital çıkışa bağlayıp pid ile kontrol etmek istiyorum bu mümkün müdür. çünkü baktığım çoğu örnek analog çıkışlar kullanılmış.
  13. keremmm

    vnc

    belki biraz alakasız olacak ama ben port ayarlarını şu şekilde ayarladım. ve dış ağdan bağlanamıyorum. modem superbox bir türlü port yönlendirme işlemi yapamadım. yardımcı olabilecek arkadaş var mı. boşlukları nasıl doldurmam gerekiyor.
  14. keremmm

    vnc

    teşekkür ettim hocam ağ içinden bağlanabildim. peki başka bir internet ağından erişim nasıl oluyor. port yönlendirme olacakta. ben diş ip den aldığım değerleri 5900 port üzerinden hmi IP sine mi aktaracam? diş ip :178.243.122.77 iç ethernet IP:192.168.1.148 . HMİ İP:192.168.1.147 . dış bağlantı için hangi ip değerini nereye yönlendirmeliyim.
  15. keremmm

    vnc

    evet modemde 4 tane ethernet port mevcut. Evet ethernet portuna hmi nin IP si verilince ve hem HMI yı hem de PC yi kablolu bir şekilde modeme bağladığımda vnc çalışıyor . muhtemelen pc üzerinden hmi verilen ip, kalbo ile modeme gidiyor ordan geri dönüp hmi yi buluyor. Ama ethernet portuna otomatik IP verilip hem HMI yı hem de PC yi kablolu bir şekilde modeme bağladığımda vnc çalışmamaktadır. Her halükarda ethernet portuna hmi nin ip sini vermeyince vnc çalışmıyor. Başka nasıl bir yöntem denemeliyim.
  16. keremmm

    vnc

    sadece modem var. router mevcut değil . normal pc den hmi ye nasıl bağlanıyorsak vnc üzerinden de o şekilde bağlanabiliyorum. başka şekilde bağlanamadım. mesela HMI a 192.168.0.100 PC ye 192.168.0.101 gibi bir IP tanımladım vnc üzerinden böyle baglanıyor ama internetten aynı ağdan ve farklı bir ağdan hiçbir şekilde bağlamadım. . pdesniger programında yardım kismindaki pdf yi okudum. vnc ile bağlanmak için java eklentisi olması gerekiyormuş böyle bir şart var mı vnc ile baglanmak için.
  17. keremmm

    vnc

    peki diyelim vnc ile lan üzerinden hmi ye bağlanacağız. Ethernet portuna herhangi bir IP vermemiz gerekiyor mu? Yoksa vnc de yazılan ıp göre vnc hmi yi kendisi otomatik görüyor mu?
  18. keremmm

    vnc

    merhaba arkadaşlar elim de tsg 070e modeli hmi var. vnc programını indirdim. vnc üzerinden hmi ye sadece ethernet kablosu bağlıyken bağlanabildim. wifi üzerinden hmi bağlanamadım. şöyle yaptım. modemden çıkan ethernet kablosunu hmi ye bağladım daha sonra pc den wifi ile modeme bağlandım. ve pc üzerinden vnc aracılığıyla hmi ye erişmek istedim ama erişim sağlayamadım. 1. hmi vnc üzerinden ayni modem üzerinden nasıl bağlanırım. 2. dışarıdan mesela telefonla dışarıdan hmi ye nasıl bağlanırım?
  19. keremmm

    HMI DE RTC AYARI

    böyle bir örnek var ama orda mv bitlerini kullanmış.
  20. keremmm

    HMI DE RTC AYARI

    örnek uygulamalarda bulamadım. araştırdım. haftalık program var. orda ise sizin belirtiğiniz şekilde yapmamış. herhangi bir sonuca varamadım
  21. keremmm

    HMI DE RTC AYARI

    resimdeki gibi bir şey yapmak istiyorum. yani insanlar kendileri çalışma tarih ve saatlerini belirlemelerini istiyorum. bunu nasıl yapabilirim.
  22. keremmm

    HMI DE RTC AYARI

    konuyu yanlış alana yazdım . ilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. hmi konu başlığını yeni farkettim.
  23. keremmm

    HMI DE RTC AYARI

    1- gmt hmi de mesela haftanın 5 günü 08:00 ile 17:00 arası çalışacak bir motor çalıştırma program yapmak istiyorum. bu işlevi hmi de nasıl yapabilirim. örnek veya öneriniz var mı? 2- plc den gelen hataları liste halinde anlık olarak hmi de görmek istiyorum. bunun için hangi komutu kullanıyoruz. örnek çalışmanız var mı? teşekkürler
  24. keremmm

    modbus haberleşme

    kolay gelsin birşey daha sorabilir miyim? şimdi ben ortam sıcaklığını ölçmek için 1kohm ptc kullanacağım. bu ptc yi normal analog girişten bağlayıp lineer fonksiyon üzerinden okuma yapabilir miyim?. sonuçta analog girişten direnç okuyacağım . eğer analog girişten oluyorsa bağlantısı nasıl olmalı buna benzer örnek varsa önerebilir misiniz yoksa GXM20U Sıcaklık modülünü almamı gerekir? teşekkürler.
  25. keremmm

    modbus haberleşme

    pek efendim teşekkürler
×
×
  • Yeni Oluştur...