Jump to content

ssimsek

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

ssimsek Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. ssimsek

    RS232 haberleşme durması.

    RS232 CONFIG ASCII bloğu yeniden çalıştırmanın problemi ortadan kaldırdığı anlaşıldıktan sonra, bunu SB[0] sistem biti ile değil Memory bit ile yapmaya karar verdim. Açılışta sabit set değeri ile açılan bit NO kontak ile RS232 CONFIG ASCII bloğunu çalıştırıyor. Alt satırda reset oluyor. Böylece SB[0] gibi açılışta bir kere çalışmış oluyor. Daha sonra haberleşme koparsa bu bit tekrar set ediliyor. (PLC yi yeniden başlatmadan yazılımsal çözüm olmuş oluyor.) Haberleşme devam ediyor. Problemin teşhisi ve düzeltilmesi zamanımı aldı. Bu yüzden konuyu silmeyip , benzer problemleri yaşayabileceklere ipucu olması açısından bırakıyorum. İyi çalışmalar dilyorum.
  2. ssimsek

    RS232 haberleşme durması.

    SB[0] registerini set ettiğimde haberleşmenin yeniden başladığını gözlemledim. RS232 CONFIG ASCII bloğu SB[0] açığına bağlı olduğu için PLC çalışırken konfigrasyonu yeniden yapmış olduğumu düşünüyorum. ???
  3. Merhaba, GLC296 PLC kullanıyorum. RS232 CONFIG ASCII Bloğunu başlangıçta yapılandırıp program içinde Com1 RS232 portuna gelen 38400 b.r 28 byte + sonlandırma karakterinden oluşan datayı alıp değerlendiriyorum. Bazen günlerce problemsiz haberleşme yapıyor. Fakat arızaya geçtiği zaman, data geldiği halde, data geldi biti enable olmuyor. Logic analyzer ile data hattına datanın normal aktığını görebiliyorum. PLC Haberleşeme durum registerinde hata görünmüyor. PLC enerjisini kesip yeniden başlattıktan sonra haberleşme devam ediyor. Haberleşmenin neden duruyor olabileceği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Ayrıca herhangi bir sistem registerinden haberleşmeyi soft olarak restart edebileceğim bir adres olabilir mi ?
  4. GMTSoft kullanıcıları için bunun mümkün olmadığını öğrendim. Bütün komponentleri tek tek taşıyorum.
  5. Merhaba Hepinize iyi çalışmalar diliyorum. Bir proje için mevcut makinemizden ikisini tek ekrandan kontrol etmem gerekiyor. Mevcut projeyi farklı kayıt edip kopyasını oluşturduktan sonra , içinde 2.PLC yi ekleyip , her sayfanın 2. makine olanı için sayfasını hazırladım. Orijinal projeden kopyalamış olduğum komponenti yapıştırdığım da 2.PLC ve mevcut register adresleri ile kopyalamak istiyorum. Fakat 1. PLC adresine kopyalanıyor. (Bunun 2.PLC olmasını istiyorum.) Yapıştırırken tümünü 2.PLC için seçmek mümkün görünmüyor. Diğer durumda bütün komponentleri manuel şekilde 2.PLC yetanımlamam gerekiyor. Bu, zaman kayıplarına ve gözden kaçması durumunda, bazı komponentlerin - ve ya komponentlerin kontrollerinin, yanlış çalışmasına sebep olabilir. Bu nedenle program bunu seçebiliyorsa bu işi programa bırakmak istiyorum.
  6. Cevaplar için teşekkürler. GMT den Hanefi bey ile görüştüm. Program yükleyeceğim PLC yi bir PC ye bağlayıp, yükleme yapmaya çalıştığımı anlattım. ( Foruma sorduğum soruda bunu yazmamışım.) PLC tarafında bir modem , hub switch gibi birşey olması gerektiğini söyledi. Elimdeki kablosuz ağ adaptoru çıkışından etherneti PLC ye bağladıktran sonra. sukarakila nın detaylı anlatımındaki gibi adımlardan sonra WMI bağlantıyı yaptım. İlgilenen herkese teşekkür ediyorum. Şimdi elimizde PLC telefon ve laptop dışında bir şey yoksa bu işi nasıl yapacağız? Kablosuz ağ bağdaştırıcısının internetini paylaştırma seçeneği ile ethernet portunu internete açmış olmam gerekiyor. Bu şekildeki denemelerimde başarısız oldum. Şu anda iş yoğunluğundan üzerine gitmedim. Bu şekilde bağlantı yapmış olan varsa bilgilendirmesini rica ediyorum. İyi çalışmalar diliyorum. Not: malikenes SB[10] okunabilir bir sistem biti imiş. Sanıyorum WMI bağlantı yapıldığında set oluyor.
  7. Telefonumun Hotspotu ile internete bağladığım Laptopa bağlı PLC ile, ADSL modem ile kullandığım Masaüstü PC den bağlanmak için test yapıyorum. iki bilgisayarda da myip.com dan aldığım ip adreslerini karşılıklı ping atamadığımı, tracert komutu ile de 3-4 adım sonra zaman aşımına düştüğünü gördüm. Bu şartlarda haberleşmemesi normal olmalı. Normal olmayan internet üzerinden iki cihazın birbirini pingleyememesi sanıyorum. Başka gelişme olduğunda bilgilendirme maksatlı yazarım. Herkese iyi çalışmalar diliyorum.
  8. Teşekkürler sukarakila. Soruyu sormadan önce bu adımları uyguladım. Yardım dosyasında anlatılmayanlar olabilir diye düşünüyorum. PLC modeli 296 ile denedim olmadı. Ethernet desteği olmadığı için çalışmamış olabileceğini düşündüm. 396 ile denedim sonuç aynı. 396 içinde yapılandırmam gereken yerler var mı bilemiyorum. Her ihtimale karşı WMI ile ilgili tek komut olan e mail komutunu kullandım. Değişen bir şey olmadı. İnternet üzerindeki kaynaklarda GMT Suit örnekleri var. Oradaki ayarlar neden GMTSoft ta yok ? Ağda kurulu olan firewall vb güvenlik ekipmanları üzerinden port yönlendirme vb. işlemler yapılması gerekiyor olabilir mi? Açıklanmamış. IP Adresi olmadan, sadece MAC adresi ile Japonya'da çalışan bir PLC nasıl bulunur? İyi çalışmalar diliyorum.
  9. GMT Softta WMI listesinde bulunan PLC ye bağlanmak istiyorum. "PLC internete bağlı değil!" uyarısı alıyorum. Kendi ağımda denediğimde aynı uyarıyı aldım. Editörde WMI ile ilgili sadece Mail gönderme komutu var. GMT suit ile ilgili videoyu izledim. Orada detaylı ayarlar var. Fakat GMTSoftta herhangi bir ayar vb. birşey ile karşılaşmadım.
×
×
  • Yeni Oluştur...