Jump to content

sukarakila

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    74
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    7

sukarakila last won the day on 15 Kasım 2021

sukarakila had the most liked content!

Topluluk Puanı

14 Good

1 Takipçi

sukarakila Hakkında

  • Derece
    Apprentice
    Apprentice

Güncel Profil Ziyaretleri

1710 profil görüntüleme
  1. sukarakila

    gmt suite sürekli aniden kapanıyor

    Çalışmasını önleyen farklı bir durum olabilir. Ben böyle bir durum yaşamıyorum. Bilgisayar ile alakalıdır büyük ihtimalle.
  2. sukarakila

    Adress tag boş geliyor

    Büyük ihtimalle PLC Id No ile Hmi arasında uyuşmazlık olmuştur. HMI I/0 giriş listesi PLC ID no'ya dikkat ediniz.
  3. Sizlere tavsiyem Loadcell Kalibrasyonu yapmak ardından da sistemde hız verisini nasıl veriyorsanız (Haberleşme, Analog) istenilen ağırlığa ulaştığında değiştirmek. Sistemde hassasiyet istediğinizden analog kullanmanızı tavsiye ederim.
  4. sukarakila

    GMT Suite C kod hata bulma

    Offline simülasyon ile çalıştırmayı deneyin hatanın ne olduğunu daha net görebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla uyarının üzerine tıkladığınızda diğer hataya götürüyor program.
  5. sukarakila

    gmt396t ile siemens ktp700 hmı haberleşme

    1-Haberleşmeyi nasıl yapıyorsunuz? TCP, RTU 2- Haberleşme için kullanılacak port aktifleştirildi mi? 3- Haberleşme ayarları doğru yapıldı mı? 4- Hmi tarafında doğru driver ve protokol seçimi yapıldı mı? Aktifleştirilmesi gereken ayarlar varsa yapıldı mı?
  6. sukarakila

    hmi ekran paylaşımı

    İstediğiniz uygulama sanırım VNC. VNC ile alakalı döküman forumda vardı sanırım. Bir de GMT'nin bu tarz işler için ürettiği WSG BOX adını verdiği bir cihazı mevcut. O cihazı kullanarak HMI tasarlar gibi programlayıp Scada gibi kullanabiliyorsunuz.
  7. sukarakila

    Dastur farqi.

    GLC496X serilerinde WMI Scada var onu kullanabilirsiniz. GLC396X ve GLC496X serileri Modbus Tcp Haberleşmeyi destekler. Onlardan herhangi birisini kullanarak herhangi bir Scada Programını da kullanabilirsiniz. Bu işlemler için hem GmtSoft hem de GmtSuite kullanabilirsiniz. Benim tavsiyem GmtSuite kullanmanız ve mümkünse Win10 bir cihaz ile kullanmanız. GmtSuite güncel versiyonu da 1.0.0.3 diye biliyorum onu da Gmt'nin sitesinden ücretsiz şekilde indirebilirsiniz. Youtube GMTCNT EĞİTİM sayfasında da eğitim videolarını izleyebilirsiniz.
  8. sukarakila

    Dastur farqi.

    Evet, sorununuz nedir?
  9. 2 PLC arasında haberleşmek istiyorsak bir tanesini master seçmemiz gerekir. PLC’yi master seçmek istemiyorsak HMI kullanarak Zamanlayıcı ve ya Veri Transferi komponenti kullanarak transfer yapabilirsiniz.
  10. sukarakila

    ascii data göndermek

    Mesaj Bloğu sadece GLC396X ve GLC496X modellerinde bulunur. Gördüğüm kadarıyla siz GLC196T kullanıyorsunuz.
  11. sukarakila

    Analog rampa bloğu hk.

    1-) Aşağıdaki görsel gibi yaparsanız. Analog kanal çıkışına veri aktarabilirsiniz. Kendi sisteminize göre Min-Max skalasını ve çalışma süresine göre de artis değerini değiştirebilirsiniz. 2-) Bu şekilde yaptığımda sıfırlanma yaşanmadı.
  12. sukarakila

    Servo motor , sürücü ve plc

    Servo motor hangi marka model kullanıyorsunuz? Hangi modda çalıştırmak istiyorsunuz? Pulse modunu kullanacaksanız GLC X96T serisi ürünlerinden bir tanesini kullanacaksınız. Sırasıyla; Ch0 için, CPU QP0 Pulse CPU QP3 Direction Ch1 için, CPU QP1 Pulse CPU QP4 Direction Ch2 için, CPU QP2 Pulse CPU QP5 Direction uçlarını kullanacaksınız.
  13. Sistemin çalışmasında sıkıntı yok sanırım sadece HMI görseli ile alakalı bir durum geçerli. Hmi içerisinde de o şekilde görmeniz normal çünkü timer sayma işlemini milisaniye cinsinden yapıyor. Onu tek register üzerinden görmek için ladder içerisinde matematiksel işlemler ile dönüşümler yapmanız lazım. Aşağıdaki görselde istediğiniz işlemi yapıyor. Tüm değişkenler integer olarak seçili.
  14. sukarakila

    E-mail

    İstediğinizi yapmak mümkündür. Mesaj içeriğine oluşturduğunuz sayaç değişkenini ekleyerek görebilirsiniz.
  15. sukarakila

    Rj11 to rs232

    Eğer ComO portunu kullanıyorsanız. Sırasıyla; 2 numaralı pin Rx, 3 numaralı pin Tx ve 5 numaralı pin ise GND. Eğer Com2 portunu kullanıyorsanız. Sırasıyla; 7 numaralı pin Rx, 8 numaralı pin Tx ve 5 numaralı pin ise GND.
×
×
  • Yeni Oluştur...