Jump to content

by_elektrikci

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    14
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

by_elektrikci Hakkında

  • Derece
    Apprentice
    Apprentice

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. by_elektrikci

    Step Motor Yön Kontrolü Sırasında Duruyor.

    Eren Bey Yardımlarınız ve Teknik desteğiniz için çok teşekkür ederim.
  2. by_elektrikci

    Step Motor Yön Kontrolü Sırasında Duruyor.

    İletişim bilgilerimi gönderemedim. Mesaj atamıyorum size. Mesaj kutusu dolu diye uyarı alıyorum. Ben sizi genel merkez üzerinden arayayım.
  3. by_elektrikci

    Step Motor Yön Kontrolü Sırasında Duruyor.

    Merhaba. Ben denedim ama sorun devam ediyor. Gönderdiğiniz örneğe göre güncelledim. Yanlış yaptığım yer mi var acaba. Birde QP3 çıkışı benim projede yok CPU_HSO0_mesgul için mi kullandınız. 3. Lineer fonksiyonu yazmışsınız. Bunda bir değişiklik yapmam gerekiyor mu? Başınızı ağrıttım kusura bakmayın. Desktop.zip
  4. by_elektrikci

    Step Motor Yön Kontrolü Sırasında Duruyor.

    Dediğiniz şekilde yaptım. Sonuç değişmedi.
  5. by_elektrikci

    Step Motor Yön Kontrolü Sırasında Duruyor.

    Bende pazartesi sabah deneyebilirim .
  6. by_elektrikci

    Step Motor Yön Kontrolü Sırasında Duruyor.

    Eren Aktaş Öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim. Yukarıdaki sorunları yaşadığım yazılım. step.gpf
  7. by_elektrikci

    Step Motor Yön Kontrolü Sırasında Duruyor.

    Eren Aktaş bu şekilde denedim normalde. Foruma yüklerken kaydetmemişim. Ondan yüklediğim programda görünmüyor.
  8. Arkadaşlar merhaba Step motor yön kontrolü hakkında yardıma ihtiyacım var. Yön kontrolünü 0-10v potans yardımıyla yapıyorum. Plc ve Analog modül yardımıyla. Çalışma Şekli ; 5 volttan 0 volta hızlanarak sola. 5 volttan 10 volta hızlanarak sağa dönecek. Bağlantıları ve programı yazdım. Çalışıyor fakat şöyle bir problem var. Potans Yardımıyla sola ve sağa dönüyor birkaç defa sol-sağ yaptıktan sonra mesela sağa dönerken sola çevirdiğimde dönmüyor diğer yöne çevirdiğimde yine dönmüyor. 3-5 saniye sonra düzeliyor. Biraz sol sağ yaptığımda tekrar aynısı oluyor. Sorun program kaynaklı mı bağlantı ve ayar kaynaklı mı çözemedim. Program ve kullandığım sürücü ve plc resimlerini yükledim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Step yön kontrol.gpf
  9. by_elektrikci

    Değer Düşerken Arttırma

    Teşekkür ederim. Aklıma gelmişti ama nasıl yapacağımı anlamamıştım. Verdiğiniz örnekle anladım.
  10. Arkadaşlar merhaba bir konu hakkında yardıma ihtiyacım var. Potans ile motor yön kontrolü yapıyorum. Sorunum şu (Yapmak İstediğim) ; Örnek : 50,49,48,47,46,45,44,43,42,40,40...........0'a kadar değer düşerken Karşılığının 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.........50'ye kadar yükselmesi gerekiyor. Ters olacak. Yani potansın değeri düşerken motor hızlanacak.
  11. by_elektrikci

    Nümerik Gösterge Boyut

    Bu font2 boyut küçük. Bu rakamı makineyi kullanan göremez. Ekranın lcd boyutu ne kadarsa o kadar büyütebilmem gerekmiyor mu? İlginiz için teşekkür ederim. Öğrendiğim iyi oldu yoksa 20 adet sipariş edecektim. İşimi görmeyecekmiş.
  12. by_elektrikci

    Nümerik Gösterge Boyut

    Bu font2 boyut küçük. Bu rakamı makineyi kullanan göremez. Ekranın lcd boyutu ne kadarsa o kadar büyütebilmem gerekmiyor mu?
  13. Arkadaşlar merhaba bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. GSR-164R ekranlı mii plc de nümerik gösterge ve etiket eklediğimde yazı ve numaraların boyutunu büyütemiyorum. yan taraftaki boyut ayarlarında rakamları değiştirsem de eski haline geliyor değişmiyor. Nasıl yapabilirim.
  14. by_elektrikci

    Bar Grafik Yardım

    Arkadaşlar merhaba .Bar grafik hakkında yardıma ihtiyacım var. Ben bar grafikte sapma göstermek istiyorum. Belirlenen değer aralığında hareket edecek. Yani Bar soldan sağa veya Sağdan sola değil ortadan sola veya sağa şeklinde sapma gösterecek bunu nasıl yapabilirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...