Jump to content

Samir

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Samir Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Samir

    PDesigner'de S7-300 CPU data okuma

    DB12.DBX0.0 ı okuyabiliyorum, ama henüz real data okumayı aldıramadım
  2. Samir

    PDesigner'de S7-300 CPU data okuma

    Evet, adresi 160004 olarak da yazmıştım, ama olmadı. Görseldeki adres 16004000 de denedim, olmadı. Ekteki kullanım kılavuzundan aldığım bilgiye göre adresi yazmaya çalışıyorum, ama sonuç alamıyorum. Adres tipini "DB1_DBD" olarak da denedim, olmuyor.
  3. Samir

    PDesigner'de S7-300 CPU data okuma

    Merhaba, denedim, maalesef okuyamadim.
  4. Samir

    PDesigner'de S7-300 CPU data okuma

    Samet bey, teşekkür ederim. İlk kez GMT ürünü kullanıyorum. Kullanım kılavuzları inceledim. Kılavuz yardımı ile bool data'yı ekranda lamba olarak gösterebildim/okuyabildim, maalesef real data olarak bilgiyi yine alamadım. Ornek gösterdiğim, Siemens CPU'da DB16.DBD4 real değeri ek görseldeki gibi: "Address type = DBn_DBD", "Address = 16000004" gösterdim, fakat değeri okuyamadım. Yardımcı olurmusunuz lütfen.
  5. Merhaba, GMT TSG-070E panel ile Siemens S7-315 CPU'yu ethernet uzerinde haberlesiyor. CPU'da DB16.DBD4 blogunda real formatda bir sicaklik degeri vardir. Bu sicaklik degerini TSG-070E panelin ekraninda gostermek icin PDesigner yaziliminda "number component" icin nasil bir adresleme yapmam gerekiyor ? Yardimci olurmusunuz lutfen. Onceden tesekkur ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...