Jump to content

skalindamar

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    3
  • Katılım

  • Son ziyaret

skalindamar kullanıcısının paylaşımları

  1. Danfos marka PLC kullanmaktayız ve değişkenlerimizin tamamı 4x holding register. Bu durumda PLC kompanentinde belirlediğimiz adres için, PLC den gelen bilgi neticesinde macro üstünden tetikleye bilir miyiz? Örnek olarak PLC üzerinde tetikleme adresi 48130 olsun. PLC kompanenti içinde LB 5 adresini atadığımı varsayalım. Macro kısmında PLC üstünde tetikleme sinyali geldiğinde LB5 adresini 1 yaparsam ekran görüntüsünü alabilir miyim?
  2. Merhabalar, HMI ekran ile PLC modbus üstünden haberleşmekte. Test düzeneğimizde bazı koşullar gerçekleştiğinde tetikleme sinyali üretmekteyiz. Bu tetikleme sinyali ile otomatik ekran görüntüsü almak istiyoruz. Bu konu hakkında desteklerinizi rica ederim. Tetikleme sinyal türümüz 4x Holding register 'dır.
  3. skalindamar

    Tetikleme Sinyaline Bağlı Olarak Grafik Çizdirme

    Merhabalar, Bende aynı konu hakkında bilgi rica ederim. Ben gerekli uygulamayı simülasyonda gerçekleştirebiliyorum lakin HMI ve PLC arasında bu durum gerçekleşmiyor. PLC den ilgili sinyal geliyor ancak HMI tarafında gerekli grafik durdurma işlemi gerçekleşmiyor. Bununla birlikte start sinyali gelmeden de grafik çizme işlemi devam ediyor. Örneği incelemek istedim lakin açamadım sanırsam bazı dosyaları eksik olabilir. Konuyla ilgili yardımlarınız rica ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...