Jump to content

Yaman Baş

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

Yaman Baş last won the day on 14 Şubat 2021

Yaman Baş had the most liked content!

Topluluk Puanı

1 Neutral

Yaman Baş Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie
  • Doğum Günü 01/10/1968

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Önceki verdiğiniz örneği denedim, offline simulatörde sorunsuz çalışıyor ama TSG-070E ye gönderince geçiş oluyor fakat network portu iptal oluyor. Örneğinize bakarak oluşturduğum İnitial frame mode delay timer LW 0 registerine farklı bir adres yazdığı halde (numerik textbox tan bakıyorum) frame değişmiyor. El ile yazsam da frame değişmiyor. TSG-070E kullanıyorum. Sorunum ne olabilir acaba ?
  2. İyi günler, gmt plc programlarken st (structered text) dili kullanabiliyor muyuz ? Bunun için hangi programı indirip yüklememiz gerekiyor ? Kolay gelsin
  3. İyi günler, bg uzantılı grafikler de nasıl değişiklik yapabiliriz ? yeni grafik ekleyebiliyoruz fakat kendi eklediğimiz grafikler de ve de mevcut olanlar da grafiksel değişiklik yapabilir miyiz? Yeni state ve ona bağlı grafik ekleyebilir miyiz ? Yapabiliyorsak nasıl ?
  4. Yaman Baş

    görseller

    İyi günler, farklı grafikler ve görseller bulabileceğimiz bir arşiviniz var mı ? görseller için tavsiye edebileceğiniz yerler var mı ??
  5. Yaman Baş

    10X modbus yazma komutu

    İyi günler Modbus RTU da 10X yazma komutuyla bilgi göndermem gerekiyor fakat bit state switch in addr. type ında 10X yok. ne yapılabilir ?
  6. Yaman Baş

    Modbus TCP

    Teşekkür ederim. Problemi register adresine 1 offset vererek çözdüm. 51E(1310) yerine 51F(1311) adresini okutarak değer aldım. Bazı programlarda gerçek adres yerine bir arttırılmış adres kullanmek gerekebiliyor . Ya da en azından benim kullandığım plc de değişik programlarla çalıştığımda böyle oluyor. Aynı problemle yüzleşebilecek olanlar için aşağıdaki bilgileri veriyorum. HMI -> Modbus TCP - 192.168.0.200 - 502 port PLC -> Modbus TCP Slave - 192.168.0.250 - 502 port aşağıdaki şekilde PLC deki 1310 adresli register deki değeri okuyabildim ,
  7. Yaman Baş

    Modbus TCP

    Veri tipi DINT. 4X dahil tüm adres tiplerini denedim. PLC adres tiplerinde '[16] Server not ready' ya da '[2] PLC No response 00-01-3' hatası veriyor. Ama kablo, adres port numarasında herhangi bir hata yok. Aynı ayarlarla Modbus Poll haberleşip oda sıcaklığı değeri olan 25,1(251) değerini okuyor. HMI direk PLC bağlantısında crossover kablo gerektiriyor olabilir mi ??
  8. Yaman Baş

    Modbus TCP

    evet
  9. Yaman Baş

    Modbus TCP

    iyi günler, modbus tcp olarak haberleşmem gereken IProGenius DIXELL plc im var. Deneme için PLC deki 51E(1310) adresinden okuma yapmaya çalışıyorum. Değer okuyamıyorum. Ekran görüntülerim aşağıda. Nerede hata yapıyor olabilirim ?
×
×
  • Yeni Oluştur...