Jump to content

Bulent36

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Bulent36 Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Bulent36

    Real veri tipine sahip adres özellikleri

    Teşekkürler. şimdi anlaşıldı.
  2. Bulent36

    Real veri tipine sahip adres özellikleri

    Hanifi Bey; Analog girişten okuduğum bazı ölçüm sonuçlarına göre hesaplamaya çalıştığım bir değeri ekrandan gerçek sonucu görecek şekilde izlemek istedim. 10 veya yüz 100 kat bir değeri görüntülemek gerçekçi bir sonuç değil ve sayacın en yüksek değeri bakımından değişen bir durum olacağını sanmıyorum. Sorunun nedenini henüz anlamış değilim. Fakat kendimce bulduğum çözümü sizlerle de paylaşayım. Saydığım değerin her 1 tam sayı değerinde bir yukarı sayıcıya 1 saydırdım. 1 değerine set edilen sayıcı 1 tam sayı sayıp çıkış verdiğinde aynı zamanda ham veri değerini "eşitle" komutuyla sıfıra çektim. her 10 değerinde bir üst hane sayıcısını saydırıp, ilgili sayıcı "sayaç" içeriklerini her hanede hiyerarşik sıralı gösterdim. 6 hane gösterdim. İşim görüldü sayılır fakat 32 bitlik bir register alanında göstermem gereken sayıyı 6x16 bitlik bir regiter alanında hesaplayıp görüntüleyebildim. Fikirleriniz ve yorumlarınız için sağ olun, var olun.
  3. Bulent36

    Real veri tipine sahip adres özellikleri

    Merhaba; Hanifi ondalık kısmı nasıl azaltabilirim. Adres veri tipini Real olarak ayarladım, onn double word veya inyeger olarak tanımlasam sorun çözülmüyor, değeri ekrandan okuyamıyorum bu seferde *** çıkıyor.
  4. Arkadaşlar; Real özelliğindeki bir adres alanına aşağıdaki resimdeki gibi bir toplama işlemi sonucunu yazdırıp, bu sonucu da HMI'dan izlemek istiyorum. Toplama işleminin sonucu, her döngüde artarak devam ediyor normal olarak. yaklaşık olarak 10 dk'da "128" değerine ulaşıyor ve bu değerden daha yukarıya çıkmıyor. Bahsettiğim sorunun HMI ile ilgisi yok. PLC ile online simülasyonda gördüğüm olay bu şekilde. Nedeni ne olabilir? Teşekkürler.
  5. Bulent36

    HMI'dan timer anlık değerini okuyamama sorunu.

    Harunsolak10 geri sayım yaparak kaç dk kaldığını göstermek istiyorsan, toplam dk değerinin yazıldığı adresten malikenes'in de dediği gibi timer içeriğini 60000'e bölerek elde ettiğin değeri çıkarman gerekir. o zaman dk yı geri doğru sayar.
  6. Bulent36

    HMI'dan timer anlık değerini okuyamama sorunu.

    Malikenes teşekkür ederim, 1000'e bölünce oldu. geri sayımı da ancak bu işlemden sonra yaptırabildim.
  7. Merhabalar; Gmt suit'te çalıştığım projemde TON tipi timer içeriğini (saniye) okuyacağım sayaç adresini HMI'ın adres tag listesine ekleyerek okumak istiyorum. Süre değerini saniye saniye artacak şekilde görmek istiyorum fakat, saniyeden daha küçük değerler de görülüyor. HMI dan veri ayarlarını değiştirip tek haneye düşürdüm fakat bu sefer ** göründü. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardım lütfen. 10 saniye olarak ayarladığım timer süre değeri timer on konumunda iken sayaç adresinden saniye saniye artan bir değer olarak okunabilmelidir diye düşünüyorum. Teşekkürler.
  8. Bulent36

    hmı da plc dekı tımer surelerını ayarlama

    Hmi da tanınladığın adresle gmt suite programındaki timer ın süre giriş adresi aradında bir uyumsuzluk olabilir. Hmi a adres tag eklerken gmt suitten adres adını kopyala, yapıştır. Hmi adres tag eklemede veri tipi ayarlarının doğru yapılması gerekir. Aklıma gelenler bunlar.
×
×
  • Yeni Oluştur...