Jump to content

egeturk28

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    34
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

egeturk28 Hakkında

  • Derece
    Explorer
    Explorer

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. egeturk28

    gop hmi tuş sesi

    Kullandığım gmt hmi da oluşturduğum bit switchlere basıldığı zaman ses çıkmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
  2. egeturk28

    çalışma zamanı

    elimde 396r plc ve gop 101 hmi mevcut şu sekilde motorların çalışma süresini hmi da saklamak istiyorum. aynı zamanda motorların start stop zamanlarını event page olarak saklamak istiyorum.
  3. egeturk28

    çalışma zamanı

    merhaba, bir sistemdeki iki adet motorumun toplam çalışma zamanını saat ve dk olarak hafızada tutmak istiyorum. hmi ekranda bunu nasıl yapabilirim?
  4. egeturk28

    veri çekme

    evet yapmak istediğim şey bununla çok benzer. Makinenin çalışması oldukça maliyetli işveren kendi izni dışında kullanılmasını engellemek istiyor. Sürekli iş yerinde bulunamadığı için böyle bir rapor oluşturulmasını istedi. teşekkür ederim. pazartesi sabah 9 ile cumartesi akşam 10 arası yapılan start stopları yazdıracağım sonra bilgiyi resetleyeceğim.
  5. egeturk28

    veri çekme

    merhaba, gmt 396r plc ve gop hmi kullanıyorum. Makinenin gün içinde yapılan start stop zamanlarını haftalık belli bir saatte çekmek istiyorum. Bunn için nasıl bir yol izlemeliyim ?
  6. egeturk28

    factory I/O

    merhabalar, gmt 396t plc üzerinden factory ıo programına modbus tcp haberleşme yapmaya çalışıyorum. Daha önce denemiş olan var mıdır ?
  7. Merhaba, Gmt 396t plcime yaklaşık bir hafta önce ethernet kablom ile bağlanmıştım. Fakat bugün denediğim zaman ethernet link ışığım yanmasına rağmen cihaz gözükmüyor. Kabloyu kontrol ettim kabloda herhangi bir sorun yok. ıp adresleri vs. alakalı olabilir. Bunun için nasıl bir çözüm yolu izleyebilirim?
  8. egeturk28

    Ekran Koruyucu ve Açılış logosu

    merhaba, hmi ekrana enerji verdiğimiz zaman gelen gmtcnt logosu yerine başka bir logo yüklemek istiyorum bunu nasıl değiştirebilirim?
  9. egeturk28

    E-mail

    Merhaba, gmtsuite üzerinde bir program yazıyorum. Ve mail gönderme operasyonu yapmak istiyorum. Mail bilgisinin içine acaba programdaki bir sayısal veriyi yazma imkanım var mı ? Örnek olarak makine çalıştıktan 1 saat sonra sayaçtaki veriyi mail ile iletme şansım var mı ?
  10. egeturk28

    veri problemi

    Ben sorunu anladım. Plc ve pc simülasyonunun çevrim süreleri ile alakalı bir problem olmuş. Teşekkür ederim iyi günler...
  11. egeturk28

    veri problemi

    gmt suitede 46.65554 gibi bir deger var iken ekranda 3 basamaklı farklı bir deger oluyor.
  12. egeturk28

    veri problemi

  13. egeturk28

    veri problemi

    Merhabalar, projemde iki adet real veri tipindeki verimi ekranda göstermek istiyorum. GMT suite programında simülasyon yaparken real veri tipindeki sayılarım doğru şekilde artış veya azalış yapıyor. Fakat gmt gop ekranımda değerleri yanlış gösteriyor. muhtemelen plc de olan verilerim virgülden sonra 5-6 basamak daha devam ediyor. fakat ekranda virgülden sonra bir basamak göstermek istiyorum. o yüzden hatalı bir gösterim yapıyor. adresleri ve suite programını kontrol ettim. teşekkür ederim.
  14. egeturk28

    hmi haberleşme ayarlanıyor....

    Bağlantılarımin ve kablomun doğru olduğuna eminim. Çünkü dediğim gibi rs232 com2 portundan yükleme.yapiyordum. anlık oldu. Yarın mesai saatleri içinde tekrar değerlendireceğim. Rs 485 bağlantı ile de deneyeceğim.
  15. egeturk28

    hmi haberleşme ayarlanıyor....

    Evet USB ile yükleyebilirim. Fakat rs232 portu üzerinden plc ile de haberlesmiyor. Bu sebeple aciliyeti onleyemiyoruz. İşin garip olan kısmı üç dk once yukleme yapıyordum. PC bağlantım duruyor iken haberleşme hatası almaya başladım.
×
×
  • Yeni Oluştur...