Jump to content

Tavsan

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    41
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    2

Tavsan last won the day on 25 Kasım 2021

Tavsan had the most liked content!

Topluluk Puanı

2 Neutral

Tavsan Hakkında

  • Derece
    Explorer
    Explorer

Güncel Profil Ziyaretleri

818 profil görüntüleme
  1. Tavsan

    STEP İLE METRAJ SÜRÜP KESME

    İyi çalışmalar. Bahsettiğiniz hesaplamayı hareket komutlarından pozisyon kalibrasyon veya manuel kalibrasyon ile yapabilirsiniz. Komutların kullanımını anlamak için GMTSuite yardım menüsünden, formda hareket komutları ile ilgili dökümandan veya 4. eğitim videosuna bakabilirsiniz...İlgili PDF'te 6. sayfada anlatışmış: http://forum.gmtcontrol.com/index.php?/topic/497-gmtsuite_hareket_kontrol_mutlak_çalışma/PLC Eğitim videoları 4. videoda 59. dakikadan sonra anlatılmış: https://www.youtube.com/watch?v=zyvhIQZDO3M&t=3536s
  2. Merhaba, öncelikle forum açıklama kısmına yazmanız gereken soruyu konu kısmına yazmanızın yanlış olduğunu hatırlatmak isterim. Simülasyonla bu şekilde komut gönderemezsiniz. Online simülasyonla komut gönderebilmeniz için PLC ve HMI ın fiziksel olarak olması, PLC-HMI arası haberleşme kablosunun bağlı olması ve HMI-PC arasında program yükleme kablosunun bağlı olması gerekmektedir.
  3. Tavsan

    Bar Grafik Yardım

    Merhaba, uygulamayı ben yapıyor olsaydım yan yana iki adet bar-ı birleştirirdim. Soldaki bar-ın düzgün çalışması için HMI'da makro veya PLC tarafında basit bir yazılım yapmak gerekiyor. Soldaki bar için yazılım şu şekilde olmalı: Belirlenen değerin 50 olduğunu var sayalım, 50'nin altında değer girildiğinde girilen değerin 50'den çıkartılarak soldaki bar'da göstermek lazım. Eger belirlenen deger 50'den büyükse 0 değerini yazdırmak gerekiyor. Sağdaki için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.
  4. Tavsan

    Data Channels

  5. Merhaba,PLC dinamik IP'de ise bilgisayarın bağlantı IP adresini otomatiğe alarak bağlanabilirsiniz. PLC statik IP'de ise bilgisayar IP adresini PLC ile aynı ağ gurubuna almalısınız.Kutudan yeni çıkan cihaz dinamik IP olarak ayarlıdır. Dinamik IP'deyken bilgisayarınızın IP adresini 169.254...'li ağ gurubun alarak da bağlanabilirsiniz.
  6. Tavsan

    PLC HMI Connection

    Hİ Hadi,GLC-296R PLC doesn't support modbus TCP communication. You should use GLC-396 or GLC-496 for modbus TCP communication. GLX-296R includes rs485 and rs232 communication.
  7. Ne yapmak istediğinizi daha açık bir şekilde ifade ederseniz yardımcı olmak isterim.
  8. Tavsan

    gop hmi tuş sesi

    HMI tasarım programının (pDesigner veya GMTCNT.GOP) HMI Gelişmiş Özellikleri kısmında da buzzer kullanımını aktif edebilirsiniz.
  9. Konfigrasyon bölümünde herhangi bir cihaz silindiğinde kendi ile alakalı operantlarda siliniyor. Bilinen PLC markalarından bir kaç tanesi hariç bu şekilde siliniyor. Profesyonel makine yazılımcıları bu olayı şu şekilde aşıyor: Modül üzerindeki operantları programın akışında kullanmadan değişkenlere atıyor ve o değişkenleri programda kullanıyor. GMTSuite versiyonlarında her geçen gün iyileştirme yapıyorlar. Bununda değişeceğini düşünüyorum.
  10. Tavsan

    veri çekme

    Merhaba, yapmak istediğiniz şey start, stop tuşlarına basıldığında zaman bilgisini kaydetmek ise aşağıdaki event örneğini adresleri değiştirerek birebir kullanabilirsiniz. Haftalık burada oluşan olayları kontrol etmek istiyorsanız event-ı kalıcı yapın. Kalıcı yaptığınızda da HMI'ın hafızasının dolma ihtimaline karşı veriyi flash belleğe kaydetmenizi tavsiye ederim.
  11. Tavsan

    GSS3-2EC EtherCAT haberleşmesi hakkında

    Servo Sürücü - PC ara bağlantı kablosu ayarladıktan sonra GMT'yi arayın. Uzak bağlantı ile yardımcı olacaklardır. Teknik destekleri çok iyi.
  12. Tavsan

    Sıfırdan GMT plc

    Merhaba, farklı marka PLC'ler kullandıysanız kısa sürede GMT arayüzüne alışırsınız. Bu süreci hızlandırmak için GMTSUITE eğitim videolarına bakin. Yazılım sırasında takıldığınız konular olursa GMT'yi arayarak teknik destek talep edin. Bulunduğunuz yerde GMT bölge sorumlusu varsa O'da sizi teknik olarak destekleyecektir. Malikenes'in tavsiye ettiği örnek uygulama haberleşme ile frekans ayarlama konusunda size yardımcı olacaktır.
  13. Tavsan

    Tag Oluşturma

    Şuan için Exor HMI'a tagları içe aktarıp programlayamazsınız. Haberleşecek her adresi tek tek yazmalısınız.
  14. Tavsan

    sıcaklık sensörü okuma hk

    Merhaba, Eğer düşünceniz PLC analog girişine PT100 bağlayarak sıcaklık okumak ise bu şekilde düzgün değer okuyamazsınız. Herhangi bir GMT PLC'ye sıcaklık modülü takarak sıcaklık sensörlerini (PT (PT100, PT1000) Termokupl (B,E,J,K,N,R,S,T), NTC, mV ve Direnç tipli sıcaklık sensörlerini) okuyabilirsiniz. 4 kanal sıcaklık modülü için GXM-40UA veya 2 kanal sıcaklık modülü için GXM-20UA modül seçmelisiniz. Bağlantı şeması aşağıda bulunan görselde mevcuttur. İyi çalışmalar
×
×
  • Yeni Oluştur...