Jump to content

Tahsin Yeter

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Tahsin Yeter Hakkında

  • Derece
    Rookie
    Rookie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Merhabalar. Ben çalışan bir hmi programında belli zamanlarda ekran görüntüsü alıp sonrasında alınan ekran görüntüsünü başka bir gün hmi üzerinde görüntüleyebilmek istiyorum. Bunu yapmak TSG-101E ile mümkün mü?
  2. Tahsin Yeter

    GMTSuite Modbus Haberleşme Sınırı

    sorunu hallettim çok teşekkür ederim
  3. Tahsin Yeter

    GMTSuite Modbus Haberleşme Sınırı

    cevap için öncelikle çok teşekkür ederim. Gmt ten telefonla yardım aldığımda modbus için bir sınır olduğu söylendi ve bu sınırdan dolayı zaten programı küçültmeden önce bir çok değeri haberleştirememiştim. Yukarıda belirttiğim register sayıları programı küçültebileceğim son hali artık ve bu değerleri haberleştirebilecek miyim deneyip göreceğim.
  4. Ypmış olduğum programda 105 adet float değişkeni 315 adet integer değişkeni 430 adet bit değişkenini RS485 üzerinden TSG101E ve GLC 396T arasında haberleştirmek istiyorum. Telefon üzerinden yardım aldığımda 1024 adet operand haberleştirilebileceği söylenmişti. Bu 1024 byte mi ? yoksa değişken adeti mi? byte ise (105x4)+(315x2)+(430/8) üzerinden mi hesap yapılacak? Diğer bir sorum ise integer değer 16 bit değil mi yani 2byte değil mi ? neden adres tag ile bir integer değeri panele gönderdiğimde listede 32 bit olarak gösteriyor?
  5. Merhabalar ben loadcellden alacağım bilgi ile girilen set değerine yaklaştıkça motor hızını düşürecek ve set değerine ulaştığında motoru durduracak bir program oluşturmak istiyorum. Bunun için örnek olabilecek yardımcı bir kaynak var mı acaba? Lineer fonksiyonu bu uygulama için nasıl kullanılabilir?
  6. Merhabalar. Yapmak istedigim bir uygulama var ancak nasil yapabilecegimi bilmiyorum. 2 adet makinenin durma sayisi , durma zamani ve ne kadar durdugunu kayit edip excelde rapor halinde goruntuleyebilmek istiyorum. Ayni zamanda kendi evimden makinelerin anlik calisma durumlarini hmi panele eriserek bilgisayar uzerinden izleyebilmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim ?
×
×
  • Yeni Oluştur...