Jump to content

zamzam23

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    32
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

zamzam23 kullanıcısının paylaşımları

  1. Merhaba, Ethernet portlu bir hmi ekrana uzaktan program atılabilir mi? Teşekkürler.
  2. zamzam23

    4-20ma sensör okuma hk

    396T var
  3. zamzam23

    hmi adres hatası

    Teşekkürler.
  4. zamzam23

    hmi adres hatası

    Merhaba, PLC tarafındaki Word tipinde bir değişkeni, hmi tarafında timer ile LW0 'a taşıyorum. Bu değişkenin her biti birşey ifade ediyor. Dolayısıyla LWB-0.0 , LW.B-0.1 şeklinde olay tanımlaması yaptım ancak LWB-0.9'a kdr sorun yok iken LWB-0.10'da ekli hatayı alıyorum. Word değişkeni 16 bit olması gerekirken ben sadece 10 tanesini (0..9) tanımlayabiliyorum. Sebebi ne olabilir? Teşekkürler.
  5. Merhaba, 396T serisinde email atmak için oluşturulan mesajlar, birden fazla ise mesaj isimleri kendiliğinden değişiyor. Mutlaka düzeltilmesi gerekir. Teşekkürler.
  6. Merhaba, 4-20ma sensörüm var. Bunu 500ohm dirençle 2-10V olarak değiştireceğim. Bu haliyle plc'de nasıl okuyabilirim? analog modülü 0-10v kademesine aldığımda, min noktasına negatif değer girilebiliyor mu? ki böylece voltaj 2V 'a geldiğinde benim değerim 0 olabilsin. Teşekkürler.
  7. zamzam23

    GMT Suite Mail Atma

    Emailde mesaj kısmı için herhangi bir karakter sınırı var mı? Karakter belli, bir uzunluğa kdr müsa ediliyor gibi. Çünkü uzun mesajda, mesaj komutuna geldiğinde PLC cihaz kaybolup geri geliyor.
  8. zamzam23

    GMT-396T ve HMI hk

    Merhaba, Elimde GMT396T ve bir adet HMI var. Bu iksini RS485 ile haberleştiriyorum. PLC'ye ethernet kablosu bağlı. Bu yapıda, PLC'ye uzaktan program atarken HMI'a da atabilir miyim? Teşekkürler.
  9. zamzam23

    GMT Suite Mail Atma

    Merhaba, Şirket içi intranet ağda email özelliği çalışır mı? Yoksa hatta genel internet olması şart mıdır? Teşekkürler.
  10. Merhaba, PLC ve HMI kablaosuz haberleştirmek mümkün mü? Teşekkürler.
  11. zamzam23

    Sayı bileşeni hk

    Merhaba, Sayı bileşeninde 1 baytlık veriyi nasıl okuyabiliriz? Açılır menüde 16 bit ve word DWord 4Word değerleri çıkıyor sadece.
  12. zamzam23

    modbus ile 8 bit veriyi değiştirmek

    Modbus Danfoss protokolü kullanarak ekran resmindeki parametreyi 2 yapmak istiyorum. (P0.50=2) Yardımcı olabilir misiniz?
  13. zamzam23

    MODBUS ile haberleşirken sürücü ekran ışığı hk

    Not: Danfoss Protokolü kullanıyorum.
  14. zamzam23

    modbus ile 8 bit veriyi değiştirmek

    Not: Danfoss protokolü kullanıyorum.
  15. Merhaba, HMI Modbus ile haberleşirken Danfoss marka sürücünün ekran aydınlatma ışığı sürekli açık kalıyor. Normal andaki gibi belirli br süre sonra kapanmasını nasıl sağlayabilirim? Teşekkürler.
  16. Merhaba, Danfoss sürücüde lcd kopyalama parametresi olan 0.50'i MODBUS üzerinden 2 yapmak istiyorum. (Değişken tipi Uint8) Modbus ile çoklu durum butonundan word değişkenleri yazabiliyorum ancak Uint8 değişkenini bir türlü yazamadım. Yardımcı olabilir misiniz? PLC kullanmıyorum sadece HMI.
  17. Merhaba, RW değişkenlerinde gün, saat dakika bilgilerim var. Bu bilgileri hmi üzerinde göstermek istiyorum. Örneğin metin bileşeninde "Gün:Saat:Dakika" formatında veri girişi nasıl yapabilirim veya her bir veri için ayrı ayrı metin bileşeni mi kullanacağım? Syg.
  18. Teşekkürler. Artırma yönünde çalışırken azaltma yönünde rampa fonksiyonu tam çalışmıyor takılı kalıyor. Azaltmayı nasıl yapabiliriz?
  19. Evet, analog çıkış veri tipi integer olmasına rağmen, rampa fonksiyonu real veri tipi kabul ediyor. integer real dönüşümü yapsam dahi, rampa süresince bunu analog çıkışa da yazdırmam gerekiyor. Bunu nasıl yapacağım? rampa fonksiyonu sadece görevi bitince çıkış veriyor.
  20. Merhaba, PLC nin analog çıkış değerini (0-16383) rampa fonksiyonuyla azaltmam gerekiyor. ancak rampa fonksyonunda değer kısmına analog output için verdiğim değişken ismini giremiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
  21. Selamlar, PLC modelimde rtc yok. HMI'daki rtc yi kullanarak bazı süre ölçümleri yapmak istiyorum. HMI' ın saat verilerini tuttuğu registerleri PLC ile nasıl okuyabilirim? Teşekkürler.
  22. zamzam23

    Hızlı sayıcı ile enkoder değeri okuma hk

    Hayır doğrudan içerisne "0" yazıyordum. Böyle bir komutu bilmiyordum. Teşekkürler.
  23. Selamlar, GMT296T'de HSC-0 ile A,B kanal bir enkoder okuyorum. Konfigürasyon ayarlarından, "Giriş Sayaç" kısmını ENC_PALS olarak isimlendirdim. (Operandalardan ENC_PALS'in kalıcı hafıza olduğunu görüyorum. Değiştirilemiyor.) Program döngüsünde enkoder okumada bir problem yok ancak ENC_PALS değerini bir fiziksel input ile sıfırlamak istediğimde, input aktifken ENC_PALS sıfırlanırken, giriş kalktığında ENC_PALS değeri tekrar eski haline geri dönüyor. Ben ENC_PALS değerini sıfırlamak ve baştan başlatmak istiyorum ama neden olmuyor? Yardımcı olabilir misiniz? Syg.
  24. zamzam23

    Ekran kilitleme hk

    Merhabalar, Makineye start verdiğimde, HMI ekranının izlenebilmesi fakat ekrana müdaha edilememesi gerekiyor. Ta ki fiziksel stop butonuna (HMI üzerinde değil) basıncaya kadar. Start verdiğimde başka bir pencereyi çağırmak gibi şeyler düşündüm ancak ben mevcut penceremde komponentlerin tamamını geçici olarak müdahale edilememesini sağlamak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Syg.
  25. zamzam23

    radiobutton tarzı seçim kutuları yapmak hk

    Teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...