Jump to content

egecanbiryan

Moderatörler
  • İçerik sayısı

    68
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    9

egecanbiryan last won the day on 4 Mart

egecanbiryan had the most liked content!

Topluluk Puanı

11 Good

egecanbiryan Hakkında

  • Derece
    Enthusiast
    Enthusiast

Güncel Profil Ziyaretleri

1094 profil görüntüleme
  1. Uygulamanızda yapmanız gereken ise 4 PLC' den birini master olarak belirlemek daha sonrasında sıcaklık modülünden veriyi okumak ve bu sıcaklık verisini yine master PLC üzerinden diğer slave PLC' lere dağıtmaktır.
  2. GMTSuite konfigürasyon kısmından verileri alacağınız PLC' leri slave, verinin okunmasının veya yazılmasının sağlandığı PLC' yi ise master olarak ayarladıktan sonra haberleşme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Master olarak ayarladığınız PLC' nin programında otomatik olarak slave tag listesi görünecektir. Bu slave tag listesine haberleştirmek istediğiniz PLC' nin ID numarasını, haberleşme adres türünü, haberleşme adresini, oku/yaz özelliğini belirtmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında ise slave PLC' den aldığınız veriyi PLC adresi kısmındaki register üzerinden kontrol edebilirsiniz. Konu ile alakalı firmayı da arayabilirsiniz. İyi çalışmalar.
  3. egecanbiryan

    GMT SERVO

    Merhaba, ekteki örnek uygulamayı inceleyebilirsiniz.
  4. egecanbiryan

    Problem upload program GLC-396R

    Yes. You' re welcome.
  5. egecanbiryan

    Problem upload program GLC-396R

    Because of the PLC model. If you have ELC-186,188 old version PLC you can upload program from these devices with GMTSoft software. But you have new version PLC(196,296,396,496). If you want to upload program from the new version PLC's you had to programmed it earlier with GMTSuite. But your PLC's have GMTSoft project inside.(i know because your plc firmware and bootloader is respectively 251 and 213)
  6. egecanbiryan

    Problem upload program GLC-396R

    There is no solution about this situation. You cannot upload program from your PLC.
  7. egecanbiryan

    Problem upload program GLC-396R

    You cannot upload GMTSoft program via GMTSuite. 251 firmware and 213 bootloader shows that is GMTSoft program in PLC (If you have new series of PLC such as 196, 296.... not 186,188, you cannot upload GMTSoft program). So to say, there is no chance to upload program from this PLC. If you were programmed this PLC with GMTSuite, you can upload program later on.
  8. egecanbiryan

    Counter

    Merhaba, Ekte sizin için bir örnek yaptım. Umarım yapmak istediğiniz işleme yönelik yararlı olur. Yalnızca offline simülasyon üzerinden denedim. Offline simülasyonda da "CPU_key_F2" registerları fiziksel olduğu için sanal hale "CPU_key_Fiki" şeklinde getirdim. GSR' ye yüklerken yazı ile olan kısımları rakam' a çevirirsiniz. İyi çalışmalar. deneme.rar
  9. egecanbiryan

    PDESIGNER BİT DURUM LAMBASI hk.

    Merhaba Turan Bey, herhangi bir pencere açıkken öncelikle üstteki (yeni grafik) ikonuna tıklayın. Daha sonra ekrana aşağıdaki görsel gelecek; Bu kısımda state num. kısmını kaç durum olacaksa ona göre ayarlamak gerekiyor. Daha sonra aşağıdaki görseldeki gibi siyah kare alana sağ tık yapıp görsel yükle seçeneğine tıklamanız ardından da yükleyeceğiniz görseli bilgisayardaki dosya konumundan açmanız gerekiyor. Aynı işlemleri 2. durum görseli için de uygulayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra (kaydet) ikonuna basmayı unutmayın yoksa eklemiş olduğunuz görsel daha sonra herhangi bir bit durum lambasının veya başka bir komponentin grafikler kısmında gözükmeyecektir. İyi çalışmalar.
  10. Müşterimiz Dikkan Vana' nın TSG Serisi HMI ile 25 adet Entes enerji analizörünü haberleştirdiği örnek uygulamayı ekte sizlere sunmaktayım. İyi çalışmalar. ENTES.rar
  11. egecanbiryan

    GLC-386R

    I didnt understand properly but i think this may usefull for you. SOFT MODBUS ADRES DÖNÜŞÜMÜ.pdf
  12. Tabi ki yapabilirsiniz o zaman GCM-232 dönüştürücü almanız gerekmektedir.
  13. GCM-485 çevirici kullanarak python programı üzerinden sorgu yapıp bizim PLC' nin haberleşme adresleriyle bilgileri okuyup yazabilirsiniz.
  14. egecanbiryan

    PID

    PLC ile PC ethernet kablosu ile değil de usb kablosu ile bağlı ise USB kablonun aktarım hızından kaynaklı böyle bir problemle karşılaşıyor olabilirsiniz.
  15. egecanbiryan

    Step motor ısınıyor

    Merhaba, 4.2A' lik bir motor için uygun akım switch ayarı; 4.2A' e yakın bir üst RMS değeri seçilir tabloda 4.6A var bunun peak değeri de 6.44A buna göre switch ayarı yapılmak istenirse SW1, SW2, SW3 sırasıyla ON, OFF, ON olarak ayarlanabilir.
×
×
  • Yeni Oluştur...