Jump to content

khaluk

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    3
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

khaluk Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

235 profil görüntüleme
  1. Merhaba, uygulamanız python tarafında iyi dizayn edilmişse düşük kaynaklara sahip bir PC ile dahi USB portundan gelen verileri rahatlıkla işleyebilirsiniz. Gene de, PC sürekli bilgi istemesin, PLC veri göndersin şeklinde bir tasarım yapmak istiyorsanız PC üzerindeki python uygulamanızı slave ve PLC'yi master yaparak mevcut durumunuzu tersine çevirebilirsiniz. Hangi master-slave seçeneği ile yürürseniz yürüyün sonuçta sürekli bir haberleşmeniz hardware tarafında zaten olacaktır. Python ile PLC haberleşmesini sağladığınıza göre python koşturmak için gerekli minimum donanım konfigürasyonuna sahip bir PC ye sahip olduğunuz görülüyor. Sahip olduğunuz PC için USB den gelen veriye göre karar vermenin aşırı kaynak tüketen bir durum olmayacağını düşünüyorum. PC leri yormaktan korkmayın. Onları zaten kaynaklarını sonuna kadar kullanmak için satın alıyoruz Dipnot: Kritik uygulamalar tasarlıyorsanız USB arabirim donanımınızı endüstriyel olanlardan seçmeniz iyi olur. Basit USB-RS485 çeviriciler endüstriyel donanımlar üzerinde çok uzun ömürlü olmayabilir. Kolaylıklar dilerim.
  2. Merhaba, GSR-2118 modelinde girişlerin bir kaçını dijital bir kaçını 0-10V analog giriş olarak aynı anda kullanabilir miyim. 0 nolu girişe buton ve 1 nolu girişe 0-10V analog sensör bağladığımı varsayarsak bu durum uygulamada kabul edilir mi? Şimdiden teşekkürler
  3. Merhaba, GMTSuite'in son derece basit bir o kadar da esnek bir geliştirme ortamı olduğu kesin. Burada kullanabildiğimiz C alt programda genelde C math kütüphanelerine dair örnekler görüyorum. C alt program kullanırken hangi gömülü fonksiyonların olduğunu merak ederek, derleme bilgilerinde hangi kütüphanelerin olduğunun bir kaynağını bulabileceğim bir yer var mı? Örneğin string manipulation gibi string işlemlerini yapmak istersem bunları yapabilir miyim? Dipnot: Forumda yer alan önceki mesajları okurken her birinden çok faydalandım. GMT PLC kullanımı konusunda cesaretlendim. Teknik destek ekibinin yeterli bilgi ve donanıma sahip olduğu açık. Kendilerine başarılar, kullanıcılarına kolaylıklar dilerim.
×
×
  • Yeni Oluştur...