Jump to content

samet2127

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

samet2127 kullanıcısının paylaşımları

  1. samet2127

    Haberleşme Sorunu

    Merhabalar indirdiğim dosyalar içerisinde pdesigner tarafından açılacak dosya gözükmüyor. Muhtemelen sürüm farkından dolayı problem oluyor.
  2. samet2127

    Haberleşme Sorunu

    Merhabalar, elimde 7 inç gmt eran ve 296t model plc mevcut. İlk defa bağlantı yapacağım. Rs232 ve rs485 olmak üzere iki haberleşme üzerinden de denedim. Kod yüklemesi yaptıktan sonra sürekli ekranda PLC no response yazıyor ve çalışmıyor. Örnek uygulamalara baktığımda da tüm uygulamalar eski tarihli olduğu için pdesigner programı açmıyor. Güncel örnek uygulama varsa paylaşabilir misiniz? Bağlantı konusu hmi videolarında çok yüzeysel anlatılmış ordan da net bişey çıkartamadım. Bağlantı sorununu çözme konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
  3. samet2127

    Program Hatası

    Merhabalar, Gmt Suite programında güncelleme vardı ve güncelleme yaptım. Güncelleme yaptıktan sonra yazdığım kodları açmamaya başladı. Fotograftaki gibi hata veriyor. Ne yapabilirim dosya uzantısı içerisinde de bulamadım.
  4. samet2127

    Kademeli Çıkış

    Merhabalar, Kullanıcıdan 1 den 5 e kadar bir sayı ve istediği kadar süre girmesi istenecektir. Girilen sayıya göre çıkışlar 1 den 5 e kadar yanacaktır. Yani kullanıcı 3 girdiğinde Q1 1sn Q2 1sn ve Q3 girilen saniye kadar aktif olup duracaktır. Burada kullanabileceğim komut var mıdır ya da nasıl bişey yapabilirim yardımcı olur musunuz?
  5. samet2127

    mini plc gsr2118r

    Page no ile hangi sayfada ise işlem yaptırabiliyorum. Fakat sayfa 1 ve sayfa 2 deki Q çıkışları aynı yani Q1 çıkışı hem sayfa 1 de hem sayfa 2 de kullanılıyor. sayfa 1 de iken sisteme göre çıkış vermesini istiyoruz sayfa 2 den bağımsız olarak. alt program şeklinde yazsak daha kararlı çalışır mı?
  6. Merhabalar, Elimde gsr2118 serisi mini plc var. Her sayfada farklı işlem yaptıracağım. İlk sayfada motor seçilen hız değerine göre 5 çıkıştan birini açacak. Dijital çıkışlarda gerilim bölücü devre var. ikinci sayfada seçilen hız değerine göre sağa ve sola dönecek. Ana program içinde yaptığımda hız kademelerini ayrı ayrı seçemiyorum çıkışlar aynı olduğu için. 1. sayfa ve 2. sayfayı eşittir komutu ile aktif ediyorum ama çıkışlar çakışıyor. 2. sayfada ayarlanan hız 1 de de değişiyor iki sayfayı birbirinden bağımsız nasıl kullanabilirim.
  7. samet2127

    Step Motor PLC Bağlantı

    Merhabalar , 296T ile step motor sürmek istiyorum. Elimde DM556 ve GSTM57 model step sürücü ve modeli mevcut PLC bağlantılarını nasıl yapmam gerekiyor. Bununla ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
  8. samet2127

    Tork Kontrol

    Merhabalar, açık çevrim kontrol yapabiliyoruz fakat açık çevrim tam kararlı çalışmıyor onun için kapalı çevrim sormuştum. Anladığım kadarıyla kapalı çevrim yapamıyoruz gmt sürücüler ile.
  9. samet2127

    Tork Kontrol

    Merhabalar, Kapalı çevrim tork kontrolü yapmak istiyorum. Bunun için uygun sürücü mevcut mu? Varsa hangi encoder kartları ile çalışmamız gerekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
  10. samet2127

    Step Motorlar

    Merhabalar, Satışı bulunan nema serisi step motorlar için maksimum rpm nedir? Kısa mesafe hareket için kullanacağım.
  11. samet2127

    tork kontrol

    Teşekkür ederim sağolun
  12. samet2127

    tork kontrol

    hocam merhabalar, Normalde tork kontrolü yaparken farklı marka motor sürücülerde encoder ve encoder kartı kullanılarak tork kontrolü yapılmaktadır. Sizin linkini eklediğiniz pdf te bunun encoder olmadan yapıldığını görüyorum. Acaba sistem farklı mı çalışmaktadır?
  13. samet2127

    Tekerlekli Encoder

    Merhabalar gmt plc ve gmtsuite programı ile tekerlekli encoder kullanabilir miyim? Metraj ölçümü yapmak istiyorum. Net değer alabilir miyim? Daha önce kullanan oldu mu yardımcı olursanız sevinirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...