Jump to content

ngazi

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

ngazi Hakkında

  • Derece
    Rookie
    Rookie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. ngazi

    Zamana göre PID

    Üstat harika bir fikir oldu teşekkür ederiz. Hiç aklımıza gelmemişti. Hep PID vs baktığımız için körlük olmuş. Peki şimdi 5 er dakikalık periyotlar ile sıcaklığı arttırıyoruz diyelim. her seferinde autotune'u çalıştırmalı mıyız?
  2. ngazi

    Zamana göre PID

    Merhabalar, Değişik bir sormak istiyorum. Elimizde bir fırın var. Bunu sıcaklık sensörü ve PID Kurulum blogundaki PID çıkış ile analog ssr'yi kontrol edebiliyorum. PID mümkün olduğu en kısa sürede istediğim set değerine ulaşmaya ve orada tutmaya programlı. Örneğin 400 santigrat derece set değeri. Fakat, ben en kısa sürede değilde 5 saatte(bu değeri ayarlamak istiyoruz) bu set değerine PID gibi yaklaşmasını istiyorum. kp,ki veya kd ile nasıl oynama yapmalıyım? yada başka türlü nasıl olabilir? fikiriniz ile ateşlemenizi rica ederim. Teşekkürler.
  3. ngazi

    Sinyale göre zamanı kümeye yazmak

    Merhaba Arkadaşlar, cevaplar için teşekkür ederim. Sorunu şöyle çözdüm: HMI de bir makro ile 10'luk diziye oluşturdum. Bu diziye PLC içindeki istediğim değişkenleri yazdırdım. Sonra yukarıda anlattığınız doğrultuda LW80 adresini verip (adresim 80,81...89) 10 kanal örnekle dedim ve çalıştı. teşekkür ederim.
  4. ngazi

    Sinyale göre zamanı kümeye yazmak

    Çok teşekkür ederim. Sadece tek bir noktada sıkıntı kaldı. buradan aldığımız 10 adet değişkenimiz var. 4 saniye, 56 saniye, 32 saniye....vb şeklinde.Bu değişkenleri x-y grafik şeklinde HMI de yazmak istiyorum. Bereceremedim bir türlü.
  5. ngazi

    Sinyale göre zamanı kümeye yazmak

    Tekrar merhaba, Yönlendirmeniz ile şöyle çözdük.
  6. ngazi

    Sinyale göre zamanı kümeye yazmak

    Harika çok yardımcı oldu. Teşekkürler.
  7. Merhaba, Elimde 196T plcde vuruş diye bir değişkenim var. Bu değişken her arttığında zamanı, kümedeki toplamda 10 elemana sıra ile yazmak istiyorum. Örneğin 0ıncı elemana yazdığım sayıyı artış kaydettikçe 1inci elemana 2nci elemana... diye kaydırmak istiyorum. Sonra da bu elemanlar arasındaki farkı okumak istiyorum. PWM timera yükselen blok ile artan sayaç bağladım böylelikle her saniyeyi görebiliyorum. fakat küme oluşturma ve kaydetme, küme içindeki elemanları sorgulama gibi konularda tıkanıyorum. Amacım her vuruş arası kaç saniye geçti? bu fark azalıyor mu artıyor mu diye kıyas yapabilmek. Yardımcı olmanızı rica ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...