Jump to content

goktugoz

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

goktugoz Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. CPU olarak 496R ek modül olarak analog giriş çıkış, ek röle ve sıcaklık modülü bulunuyor. Bizim yapabileceğimiz tek şey beslemeyi kontrol etmek mi ?
  2. Başlıkta da dediğim gibi değerlerime ulaşamıyorum. Makine yaklaşık 2 haftadır çalışıyor onun öncesindeki testlerde de sürekli elektriği kestik ettik ama değerler duruyordu. Yani değişkenler kalıcı ve modbus işaretli şekildeydi. 2 hafta gayet düzgün çalıştı bugün sadece okuma değerleri sağlıklı gözüküyordu. Yazma değerleri 0 olarak gözüküyor. Neden olabilir dataların kalıcı olduğuna %100 eminim.
  3. goktugoz

    Ethernet Çıkışı PLC'yi kapatıyor

    Networkte firewall var mı emin değilim ama kısıtlasa SCADA gözükmez program çalışır diye düşünüyorum. Bizde direkt plc programı duruyor.
  4. Merhaba iyi forumlar, GLC-496R bir plc'ye sahibim. PLC ethernet portu üzerinden internete bağlı olmadığında yani port boş ya da bilgisayara bağlı iken bir sorun olmadan çalışıyor. Fakat ne zaman SCADA'dan görüntülemek için PLC'yi internete bağlasam ethernet portundan sanki PLC stop konumuna gelmiş gibi programı hiç çalıştırmıyor. SCADA'da plc'yi kapatıcak herhangi bir alan bulunmamakta. Ethernet takılı olmadığında gayet güzel çalışıyor ama etherneti bağlayıp internete açınca PLC duruyor adeta. Sorun ethernet kablosundan mıdır yoksa internete bağlanınca belirli bir data üstünde mi kilitleniyor plc ?
×
×
  • Yeni Oluştur...