Jump to content

Ayhann

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

Ayhann Hakkında

  • Derece
    Apprentice
    Apprentice

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Ayhann

    HMI'dan veri çekme

    Merhabalar, HMI üzerinde belirli değerlerin belirli sürelerde kalmasıyla alakalı bir program oluşturdum. Bu programı bir şekilde dışarı aktarıp excel formatında vs gösterebilmek istiyorum. Belgeye bakıldığında hangi değer hangi süreyle yazılı kalmış bunları gösterecek. Bunu nasıl yapabilirim?
  2. Ayhann

    Entes MPR-26S-21 ile TSG-101e model HMI haberleştirme

    Hanifi bey PLC'yi master olarak kullanıp analizörden verileri çekebiliyorum ancak PLC' de rs485 master tag listesinden float olarak değer seçemiyorum. Dolayısıyla güç değerleri hatalı olarak geliyor. Bu konuda nasıl bir yol izlenmeli?
  3. Enes bey dediğiniz gibi tanıtınca her iki cihazı da COM0 portuna bağlayabildim. Ancak analizörü görmeme sorunu devam ediyor. İstasyon numaraları, bant aralığı, parity gibi verileri analizörle uyumlu olarak yazmama rağmen HMI analizörü görmüyor. Nasıl bir yol izlenmeli?
  4. Tek porta(COM0) iki cihazı da RS485 hatlarını paralelleyerek girme şansımız yok mu peki?
  5. Merhaba, TSG-101e HMI'ın com0 portuna Entes MPR-26S-21 analizör ve GLC-196r plc den rs485 bağlamak istiyorum. Analizörü "GMT Suite PLC" olarak modelleyip bağlıyorum(Aksi taktirde com0 portuna 2 tane rs485 bağlanmıyor) ancak analizörü görmüyor. PLC yi görme konusunda herhangi bir sorun yok, nasıl bir yol izlemem gerekir?(Analizörden gelen hata "PLC No Response 00-02-00" - Analizör istasyon numarası 2)
  6. Merhabalar, entes MPR-26S-21 enerji verilerini RS485 ile TSG-101e model HMI içerisine aktarmak istiyorum. Analizörün adresleri ekteki şekilde görüldüğü üzere HEX formatında verilmiş. Bu adresleri HMI içerisine nasıl girebilirim?
  7. Ayhann

    Canbus haberleşme

    Merhaba, TSG-101E HMI üzerinden ya da GLC-196R PLC üzerinden canbus ile haberleşme gerçekleştirebilir miyim? (farklı bir cihaz ile HMI ya da PLC arasında)
  8. Ayhann

    C Makro

    Parçalara ayırarak denedim. Herhangi bir hataya rastlanmıyor. İçi boş bir makro içerisine 1 satır for bile yazsam, program düzgün çalışmıyor hale geliyor. Sorunun döngüde olduğunu düşünüyorum. If ve else gibi komutlarda herhangi bir sorun ile karşılaşmadım henüz.
  9. Ayhann

    "Enter" adresi

    Number component elemanına bir değer aktarıyorum ve bu değer sanki enter(Number component'e basıldığında içerisinde çıkan enter)'a basmışım gibi işleme geçiyor. Değer aktarıldıktan sonra, yalnızca komponent üzerinde görünsün ancak enter'e basılmadığı için işleme geçmesin istiyorum. Enter tuşunun bir adreslemesi vs. var mıdır yardımcı olabilir misiniz?
  10. Ayhann

    C Makro

    Merhaba. Suitcase üzerinden For ve if döngülerini kullanarak dizi elemanlarıyla işlem yaptığım bir c makro oluşturdum ancak bunu ledder diyagramından çağırıp programı PLC içerisine yüklediğimde hiçbir şey olması gereken gibi ilerlemiyor. Butonlara basamıyorum, plc ve bilgisayar bağlantısı kendi kendine kopuyor vs. gibi birçok sorunla karşılaşıyorum. Diğer oluşturduğum makroları ilgili yerlerde çağırıp plc ye yükleme işlemi yaptığımda herhangi bir sorun yok. İlgili kodu ekte paylaşıyorum. güncel kod.docx
  11. Ayhann

    PLC Firmware

    Merhaba, GMT Suite yazılımı üzerinden PLC firmware güncellemesi geldiği görünüyor ancak güncelleme yaptığımda "%99"'da takılı kalıyor. Uzun bir süre bekledim herhangi bir gelişme yaşanmadı. Bu durumu nasıl çözebilirim?
  12. Ayhann

    C Makro

    Merhaba, GMTSuitcase üzerinden bir C makrosu oluşturdum ancak bir türlü çalışmıyor. İçerisine a=2 gibi bir atama yapıp programı çalıştırdığımda a değerini 2 değerine attığını görüyorum yani program makro içerisine giriyor ancak makro içerisindeki diğer ana işlemlerimi gerçekleştirmiyor. Nasıl bir yol izleyerek bu durumu çözebilirim?
  13. Ayhann

    "PLC No Response" hatası

    Öyleyse PLC ve HMI arasındaki haberleşmeyi RS485 ile gerçekleştirip, HMI'ı internet üzerinden de kontrol etme durumu mümkün müdür? Mümkünse nasıl bir yol izlenmeli?
  14. Merhabalar, TSG-101E HMI ile GLC-196R PLC arasında ethernet ile haberleşme konusunda sorun yaşıyorum. IP, Subnet, gateway ve port numaralarını kontrol ettim. Sorun göremedim. "PLC No Response: 00-00-3" hatasını alıyorum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
×
×
  • Yeni Oluştur...