Jump to content

AlperenX

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    10
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

AlperenX Hakkında

  • Derece
    Rookie
    Rookie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. AlperenX

    Sayaç Değerini Daimi Kaydetme

    Merhabalar, Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Aslında basit bir sorunmuş ben biraz geç farkettim. Sorunu biraz uzun uzadıya yazıncada karmaşık bir problemmiş gibi oldu. Dediğim gibi operasyonu artan sayaçla saydırdım. Sayaç kısmına operand ismi belirleyip, operandlar kısmında bu isme kalıcı hafıza tikini işaretledim ve istediğim şekilde çalıştı. Cihaz kapansada bu değer değişmiyor.
  2. Merhabalar, GMT 396T ve HMI kullandığım bir sistemde basınç sensörlerinden okuduğum analog değere göre program başka bir operasyona dallanıyor. Bu operasyonu cihaz çalıştığı süre boyunca kaç defa yaptığını kaydetmek istiyorum. Yani cihaz açılıp kapansada, elektrik gitsede bu değeri kullanıcı resetleyene kadar kaydetmem ve okumam gerekiyor. Bu operasyonu sayaçla saydırabiliyorum ve HMI da gösterebiliyorum. Peki kaydetmeyi nasıl yapabilirim? Teşekkürler.
  3. AlperenX

    Donanım eşleşme hatası.

    Merhaba, Benzeri başıma Cuma günü gelmişti. Teknik destek için GMT den Hanifi Bey ile görüştüm. Benim kullandığım Suit versiyonu güncel değişlmiş. GMT nin internet sitesinden yazılımlar bölümünden güncelledim ve sorun çözüldü. Sizin de yazılım versiyonunuzun güncel olup olmadığını buradan kontrol edebilirsiniz. İyi çalışmalar.
  4. AlperenX

    HDI Girişinden Motor Sürme

    Çok Teşekkürler..
  5. AlperenX

    HDI Girişinden Motor Sürme

    Hanifi bey teşekkür ederim, bağlantı ile sürücüyü bu şekilde çalıştırdım. İki uzmanlık sorusu daha sormak istiyorum.. + Servo motorda da dahili pozisyon modunda harici puls vererek servoda hız kontrolü yapmıştım. Verdiğimiz frekans 1kHz den az olduğu için elektronik dişli oranıyla oynayarak hızı arttırdık. İnverter içinde aynı şeyi yapabileceğimiz bir parametre var mı? + Invertere dışarıdan 1 - 100 kHz arasında puls verdiğimizde hız belli aralıklarda kontrol edilebiliyor. 0 dan maksimum devirde kontrol etmek istiyoruz. Bununla alakalı bir parametre var mı? Teşekkürler..
  6. AlperenX

    HDI Girişinden Motor Sürme

    Evet dediğiniz gibi P0-03 parametresini " 5: Yüksek puls girişi (HDI) " olarak ayarlıyorum. P0-02 Çalış komut kaynağı tuş takımında ayarlı. Acaba terminal bağlantılarında mı yanlış yapıyorum. Bağlantı için terminaldeki mevcut şöntleri kaldırmalımıyım? Nasıl bir bağlantı yapacağımı tarif edebilir misiniz? Teşekkürler..
  7. Merhabalar, 24V Puls kaynağı ile motor devrini ayarlamak istiyorum. Yüksek hızlı puls girişi ile bunu nasıl yapabilirim?
  8. AlperenX

    GSSF-L1 PULS İLE HIZ VE TORK KONTROLÜ

    Merhaba, Puls ile hız ve tork kontrolü yapılabilecek bir servo motor modeli mevcut mu diye sormuştum. Ama ne GMT de nede başka markalarda bu şekilde çalışan servo sürücü bulamadım. GMT den Hanifi bey de telefondan çok yardımcı oldu sağolsun. Artık farklı bir kontrolcü ile analog olarak çözeceğiz. Teşekkürler..
  9. AlperenX

    GSSF-L1 PULS İLE HIZ VE TORK KONTROLÜ

    Yanıtınız için teşekkürler. Bu şekilde kullanım için önerebileceğiniz bir model var mı?
  10. Merhabalar, Elimde GSSF- L1 serisi 400W lık bir sürücü var. Bu sürücü ile hem hız hem de tork kontrolü yapmak istiyorum. İki adet zamana göre frekansı değişen birbirinden bağımsız puls kaynağım var. Biriyle hızı diğeriyle de torku aynı anda kontrol edebilir miyim? İyi çalışmalar dilerim..
×
×
  • Yeni Oluştur...