Jump to content

bbyeler

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

bbyeler Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. bbyeler

    Sabit RPM Kontrolü Örnek parametre

    MICNO serisi sayfa 126 da PID şeklinde kontrolün mümkün olduğunu söylüyor. ben de olur diye düşündüm. olacağına inanıyorum. işlem sonunda tecrübelerimi paylaşacağım.
  2. bbyeler

    Sabit RPM Kontrolü Örnek parametre

    GMT yetkilisi ile de görüştüm. ve anladım ki encoder kullanılmalı. inverterler HDI girişi için yüksek frekansa ihtiyaç duyuyor. en son yaptığım zaman burada da paylaşacağım başkalarına örnek olması açısından
  3. bbyeler

    Sabit RPM Kontrolü Örnek parametre

    genel olarak yaptıklarım: P0-03 = 8 // Frekans komutu kaynağı A = PID PA-00 = 3 //PID Ayar yeri = keypaddaki potans //sanırım bu PID için set değeri oluyor PA-02 = 4 //PID Geri besleme kaynağı = HDI giriş PA-03 = 0 //PID etki yönü = Pozitif // HDI'dan gelen pulsun frekansı az ise bunun artması için motor frekansı arttırılacak doğru orantılı yani. şu kısımda takıldım. motorum 0-1500RPM aralığında çalışacak bu durumda HDI puls girişim 0-25hz aralığında olacaktır. P4-30 hdi max girişi khz cinsinden olarak istiyor. ben 0.025 girince de 0.03e yuvarlıyor haliyle. burayı anlamadım.
  4. bbyeler

    Sabit RPM Kontrolü Örnek parametre

    MİCNO İNVERTÖR İLE PID KONTROL_V2.pdf makalesini okudum pid kaynağı olarak hdi girişi seçeceğim. sanırım inverter buradan gelen pulsun frekasını değerlendirecek. yarın deneyip sonuçlarını buraya yazcağım.. ayrıca pid için de bi auto tuning olsa güzel olurmuş. mikrodenetleyici tabanlı bir projede pid için autotuning kütüphnanesi kullanmıştık güzel olmuştu.
  5. Merhabalar MICNO 2.2KW lik sürücü aldık. motorun milinde bir adet endüktif sensör var her turda bir pulse gönderiyor bunu HDI girişine bağladım. keypad üzerindeki yukarı aşağı tuşları ile istediğim RPM değerine set edip bu motorumun bu devirde sabit dönmesini sağlayacak örnek parametreleri söyleyebilir misiniz. Teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...