Jump to content

GMT_

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

GMT_ last won the day on 10 Nisan 2023

GMT_ had the most liked content!

Topluluk Puanı

1 Neutral

GMT_ Hakkında

  • Derece
    Rookie
    Rookie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. GMT_

    MICNO 11 kwt VFD analog output

    Merhabalar. Siemens'in bu modülünde bildiğim kadarıyla kendisinin 24'ünü kullanma gibi bir zorunluluğu yok. Siemens'in bu modülünün Analog Girişlerini, 0-20mA ya da 0-10V olarak kullanabiliyorsanız eğer, şunu deneyebiliriz; bizim AC sürücümüzün Analog çıkışını 0-10V seçip, siemens modülün de analog girişlerini 0-10V ayarlayıp deneyebiliriz. ya da aynı şekilde mA çıkış ayarlayıp, mA giriş olarak da iki cihazı deneyebiliriz. Bizim sürücümüzde sol aşağı tarafta tırnaklar var. mA ya da V çıkış olarak ayarladığınızda AO tırnakların yerini değiştirmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde bizim sürücülerimizde herhangi bir sorun şu ana kadar yaşanmadı.
  2. GMT_

    MICNO 11 kwt VFD analog output

    Merhabalar. Siemens Analog modülün kodunu tam olarak yazabilir misiniz?
  3. GMT_

    çift hızda çalışma

    Merhabalar. Konuyla ilgili çözüme daha rahat kavuşmamız için bir sorum olacak. Örneğin, operatorün 14Hz'de sürücüyü çalıştırdığını varsayalım(farklı herhangi bir frekans da olabilir). ikinci modta 10hz'den 30hz'ye 30dk'da yükselecek demişsiniz. burada da bir sorun yok. ama 14hz'de çalışırken ikinci moda geçtiğimizde, sürücü önce 10hz'ye düşecek sonra 30hz'ye mi çıkacak? yoksa 14hz'den 30'a mı yükselecek? Bunun sizler için bir önemi var mı?
  4. GMT_

    2 plc bağlantı sorunu

    Merhabalar kolay gelsin. COM0'ın 232 port kablo pinleri ile COM2 232 port kablo pinleri birbirinden farklı olduğu için haberleşemiyorsunuz. Soket pinlerini uygun şekilde bağlarsanız haberleşme sorununuz düzelecektir. İyi çalışmalar..
  5. Öncelikle bu uygulama için, sürücü klemenslerindeki, COM ile PLC ya da +24V ile PLC arasındaki köprüyü sökünüz. Eğer ki projenizde kullandığınız plc çıkışı PNP(+24V) çıkışlı bir plc ise; * sürücü klemenslerindeki PLC yazan yere harici güç kaynağınızın 0V'unu * sürücü klemenslerindeki DI1-2-3-4-5 vs. hangi girişten start alıyorsa o girişe de plc çıkışını bağlayınız. Eğer ki projenizde kullandığınız plc çıkışı NPN(0V) çıkışlı bir plc ise; * sürücü klemenslerindeki PLC yazan yere harici güç kaynağınızın 24V'unu * sürücü klemenslerindeki DI1-2-3-4-5 vs. hangi girişten start alıyorsa o girişe de plc çıkışını bağlayınız.
  6. Merhaba iyi günler; motor tarafındaki bağlantılar 1-Beyaz(+5V) 2-Siyah(GND) 5-Mavi(SD) 6-Mor(SD) şeklindedir. İyi çalışmalar...
×
×
  • Yeni Oluştur...