Jump to content
aboluk

PID örnekleri

Önerilen İletiler

PID konusuna yeni giriş yaptım. 2 ac motoru senkron sürmek, encoder bilgisine gore dışarıdan hareket ettirilen motoru stabile etmek  ve sıcaklık kontrolü gibi konularda pid yapacağım. Gmt nin pid fonksiyonu bu konuda yeterli olur mu? Yeterli ise forumda ve sitede verilen yenipid_gmt.rar örneği çok zayıf , bu konuda daha ayrıntılı bir ornek ya da bir video paylaşabilir mısınız?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Pid nin nasıl çalıştığı zaten yardim dosyasında anlatılıyor. Bu konuda örnek bir senaryo ile fonksiyonların açıklanması  gerekir. Günlerdir bu iş ile uğraşıyorum fakat gmt nin kendi fonskiyonunu tam anlamıyla cozemedim. Bu nedenle kendim bir pid yazdım fakat yeterince hassas olmadi. Sizden isteğim açıklayıcı bir örnek.

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba PID durum 20 ve 21 neyi ifade ediyor? Autotune yapmadan kp kd ve ki yi kendim girmeye çalıştım fakat pid fonksiyon kontağını açıp kapatmadan değiştirilen değerleri sisteme girdi yapmıyor. Ayrica kp kd ki değiştirdim. En sonunda yine başlangıç değerine getirdim ve başlangıçtaki outputu alamadım. Bunu nedeni nedir? Teşekkürler.

20200203_135414.jpg

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba ilk sorunuzun yanıtı 20 pid aktif edildi  21 ise pid kapalı demektir.  Yani siz normalde açık kontağın içine tanımladığınız PIDSSS değişkenini aktif ettiğinizde 20 sayısını görürsünüz yani pid çalışıyor demektir. PIDSSS normalde açık kontağını kapatırsanız da  21 görürsünüz bu da pid kapalı demektir. İkinci sorunuz da kp ki kd değerlerini elle değiştirdiğinizde  bir kere   PIDSSS normalde açık kontağnı  açıp kapatırsanız yeni değerler aktif olur. Kullandığınız pid blok komutları eski versiyonun  yeni bir proje yapıyorsanız  GMTSuite güncellemeniz gerekir Güncel versiyon 0,9.8.8 dir. 

1.png

tarihinde Emrah tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...