Mertalt Posted May 27 Posted May 27 Selamlar, GMT GSTD-2860 step sürücüsünün alarm pinleri ALM+ / ALM- hakkında net bilgi arıyorum. 1 — Çıkış tipi Çıkış gerçekten mekanik bir röle kontağı (COM/NO/NC) mı, yoksa optokuplörlü açık-kollektör (NPN-transistör) mü? Datasheet’te akım-gerilim limiti, NO/NC ibaresi göremedim. Ölçüm yapmış olan var mı? Ölçümlerimde cihaz çalışırken veya kablo bağlantısı yapılıyken bir çıkış göremedim. (NPN girişli PLC kartı) Eğer açık-kollektör ise: +24 V’u ALM+’a verip ALM-’yi PLC alarm girişine mi çekmeliyim? veya ALM-'ye 0V verip ALM+'dan mı geri 0V beklemeliyim? Eğer röle ise: hangi pin NO, hangi pin NC? Kontak akım/gerilim sınırı nedir? Transistör çıkışsa tipik max değer nedir? (30 V / 50 mA?) Röle çıkışsa bobin sürmek için ilave flyback diyotu gerekir mi? Quote
Hamza Çağlayan Posted May 27 Posted May 27 Merhaba kolay gelsin. Step sürücülerimiz için olan alarm bağlantısının linkini aşağıya bırakıyorum. İyi günler. Quote
Mertalt Posted May 27 Author Posted May 27 Cevabınız için teşekkür ederim, nasıl test edebilirim? Kabloları çıkardığımda kesinlikle alarma geçmiyor. En az 3-4 sürücüyle denedim. Quote
mucahitcft Posted June 23 Posted June 23 Merhabalar. Test için sürücünün enable girişine sinyal uygulamak, motor kablosunun birini çıkarmak veya yanlış bağlamak gibi işlemlerle alarm çıkışını test edebilirsiniz. Quote