guderali Posted November 21, 2025 Posted November 21, 2025 Programı yeni öğrenmeye başladım ve ladder dili hakkındada çok bir bilgim yok. Step motor sürmek için 2 adet sürücü ile birlikte motorları bağladım. Eksen kurulum yaptıktan sonra manuel olarak sağa ve sola hareket ettirmek istedim ama hareket tek yönlü gerçekleşiyor. Sadece sağa hareket alıyor. Diğer yön için bloğu enerjilendirdiğim zaman yine aynı yöne dönmeye devam ediyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Quote
Hamza Çağlayan Posted November 21, 2025 Posted November 21, 2025 Merhaba kolay gelsin. Step sürücü modeliniz nedir? Quote
guderali Posted November 21, 2025 Author Posted November 21, 2025 JSS-860H ve Step Motorlar normalde ileri geri hareket ediyor. Sürücünün DIR signali aldığı durumda diğer yönde hareket var. Ben alttaki blok önüne DIR çıkışı verdiğim zaman diğer yöne hareket ediyor ama rampayı yükselttiğim zamanda yavaşlama esnasında terse dönüp duruyor. Quote
ismailusta Posted November 23, 2025 Posted November 23, 2025 Benim bildiğim yönlü komut kullanacaksınız pulse çıkışı QP0 /PULSE QP3/DIR yani Yön cikisiniz olacak . Hareket kontrol komutlarını iyice araştırın youtube kanalında birkaç video var izleyin . Quote