Jump to content
Burakkaplan

rs232 ascii data almak

Recommended Posts

Posted

Herkese selamlar, glc396t plc ile asci data verme alma denemeleri yapıyorum, konu hakkında pek bir fikrim yok, plcden ascii data yollama işini hallettim fakat hiç ascii data alma için bir örnek vs göremedim. Biraz kör ve verimsiz ilerliyorum. Yapmak istenen: bir yazıcı var, seri port uzerinden bir problem olduğu zaman bana bilgi veriyor/verecek bunu okuyabilmek istiyorum. Nasıl yapabilirim?  Örnek oluşturabilecek bir uygulama var mı?

Posted

Merhaba kolay gelsin. Aşağıya bu konuyla ilgili daha önceden yapılmış bir örnek bırakıyorum. Bu örnek 2 PLC kullanılarak yapılmış burada siz hem okuma hem de yazma işini tek PLC'de yaptırabilirsiniz. PDF'de detaylı açıklama mevcut. İyi günler. 

Posted

cevabiniz için teşekkür ederim fakat anlamadığım birkaç şey var, göndericide "do_0_mb_ascii" diye bir register var,  alicida da var. alicidaki modbusda da kayitli. alıcıda da ihtiyaç var mı?

burada asciiden sadece sayı geliyor bana 20 karakterli harfli bir mesaj gelecek, kümeye yaz yaparak mı mesajı string haline getireceğiz.