Emir Yasin Posted February 2 Posted February 2 Merhaba, 4 adet debi metreyi 396T kullanarak takip etmek istiyorum. Ancak 3 adet HSC grubu var. Şimdi AI'a sorduğumda bana her HSC grubunun 2 adet kanalı olduğunu ve mesela HSC0 grubunda A ve B kanallarını iki ayrı debimetreden değer almak için kullanabileceğimi söylüyor. Ancak benim anladığım bu mümkün değil. Eğer bu yapılabiliyorsa nasıl yapabilirim, yapılamıyorsa da ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler. Quote
malikenes Posted February 3 Posted February 3 Dediğiniz şekilde mümkün değil. Ancak debimetrelerin frekansları çok yüksek olmadığı için CPU ların tüm girişlerini kullanarak okuyabileceğinizi düşünüyorum. CPU girişlerinin HSC (donanımsal) harici okuma frekansları 4kHz dir. Kesin bilgi için debimetrelerin frekanslarını öğrenmemiz gerekir. Frekansın yeterli olması durumunda şu şekilde okuma yapabilirsiniz. Debimetreler için kullandığımız girişlerin filtre değerlerini 0 (sıfır) yapmak gerekir. Quote
Emir Yasin Posted February 3 Author Posted February 3 3kHz frekans değeri için bütün pulse ları yakalayabilir miyim? Quote
Emir Yasin Posted February 3 Author Posted February 3 Teşekkürler herkese tek plc ile devam edeceğim o zaman. Quote