Jump to content
Eem1453

GLC-396T Model PLC ile GMTSuite Yazılımından Haberleşemiyorum

Önerilen İletiler

İyi çalışmalar. Elimde GLC-396T Model CPU var. GMTSuite Yazılımından miniusb girişi ile PLC ile haberleşirken, ethernet portundan PLC erişmek istiyorum ancak bağlantı sağlayamıyorum.Sorunu çözmek için ne yapmam gerekmektedir.Ayrıca PLC ethernet portunda sarı ışık yanıyor,yeşil ışık yanmıyor.

Saygılarımla...

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

bende Suite programında cihaz ekle kısmında cihaz portu olarak Statik IP ve WMI Bağlantı seçenekleri var. Ethernet çıkmıyor. Direkt bağladım olmadı. Üstteki gibi modeme PC ve PLC'yi ethernet kabloları ile bağladım, olmadı. Video örneklerinde ve konu anlatımlarında takar takmaz görüyormuş gibi anlatılıyor. Bende hiçbir tepki vermiyor?
 

Alıntı

 

Denetim Masası > Ağ ve Paylaşım Merkezi > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir > Ethernet > Internet Protokolü Sürüm 4 özelliklerine girip

IP adresi: 169.254.4.43
Alt Ağ maskesi: 255.255.0.0
Varsayılan Ağ geçidi: Boş

Tercih edilen DNS Sunucusu: Boş
Diğer DNS Sunucusu: Boş

 

forumda başka bir yerde bu bilgi vardı. bunu da yaptım olmadı.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Öncelikle PLC'nizin ve PC'nizin IP konfigürasyonunda IP ayarlarının otomatik seçildiğinden emin olunuz. PLC'nizi fabrika ayarlarına çeviriniz (PLC enerjisini kesiniz RUN butonuna basılı tutarak parmağınızı kaldırmadan PLC'ye enerji veriniz. PLC'nin ortadaki ledi olan hata ledi bir defa yanıp söndüğünde parmağınızı kaldırınız. PLC enerjisi tekrar kesiniz. Sonrasında enerji veriniz ve cihazınız fab. ayarlarına dönmüş olur.) GMTSuite PLC Editör programını açınız herhangi bir proje açık olmadan sol tarafta cihazlar sekmesine geçiniz, eğer bağlantıda yada herhangi bir virüs, güvenlik yazılımı tarafından engel olabilecek bir durum söz konusu değilse cihazınızı,

FRW:251 BOOT:213 MAC:XX:XX:XX:XX:XX(Cihazınızın yan tarafında yer alan etiketinde ki adres) görebilmiş olmanız gerekli.  Sonra cihazınıza default şifre(1234) girişi yaparak bağlanıp. Önce Firmware sonra Bootloader güncellemesi yapabilmeniz gerekli.

*Önemli: Cihazınızın Firmware ve Bootloader güncellemesini PLC'yi GMTSuite PLC Editör ile kullanacaksanız yapmalısınız. Eski Editör olan GMTSoft PLC Editörün de kullanabilmek için herhangi bir Firmware ve Bootloader güncellemesi yapmanıza gerek yoktur.

İyi çalışmalar.   

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Açıklama için teşekkür ederim. window 8.1 üzerindeyim. Herhangi bir virüs tarayıcım yok. Windows Güvenlik Duvarında GMTSuite için gerekli izinleri verdim. Cihazı GMTSoft üzerinde kullanabiliyorum normalde. Hem de direkt Ethernet üzerinden. Fakat baktım ki konu anlatımları ve örnekler hep Suite üzerinde ilerliyor. Bu yazılıma geçeyim dedim. Fakat bahsettiğiniz gibi, programı açıp herhangi bir proje açmadan (ki yok zaten) cihazlar sekmesine geçiyorum. Burada default bir mac adresi çıkıyor. Benim cihazımın ki değil. Burada bir bağlantı oluşabilse Firmware ve Bootloader işlemini yapacağım. Onunla ilgili güzel bir konu anlatımı var youtube'da. Sorunum, Suite boş haldeyken hiçbir şekilde cihazımı görmüyor. Reset işlemini bahsettiğiniz şekilde yapmıştım. İnanın forumda incelemediğim konu başlığı kalmadı. Tekrar en baştan yapayım dediklerinizi.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...