Jump to content
İkram dikmen

SD7RS07 SERVONUN TEK TARAFA DÖNMESİ

Recommended Posts

Posted

SD7RS07 YU (Pozisyon kontrolü modunda) 496T PLC İLE SÜRMEKTEYİM motor ne yaptıysam heh tek tarafa dönüyor

bağlantım şu şekilde  plc yi beslediğim 24 v dc ile gerekli bağlantıları yaptım

cn1                                                                   plc

41  PULS+ PULS ÇIKIŞI                                                Qp0 

37 SIGN+ YÖN ÇIKIŞI                                                   Qp3

33   DI5  SERVO ON                                                      Qp5

11 COM+ ORTAK UC                                         plc nin beslemesinden - uç alınıp 11 com ucuna verilmiştir

yardımlarınız için şimdiden teşekürlergmt form.gpf.csvgmt form.gpf

Posted

Merhaba kolay gelsin. Yazmış olduğunuz bağlantılarda 35 "PULLHI" girişini güç kaynağınızın "-" ucuna bağladığınızdan bahsetmemişsiniz. Lütfen bağlantılarınızın PLC ve Servo tarafında aşağıdaki gibi olduğundan emin olun. Eğer bağlantılarınız doğruysa yön tetiklendiğinde QP3 çıkışından 24V çıkış alabiliyor musunuz diye kontrol edin. Eğer sorunlar devam ederse 0216 668 00 06 üzerinden merkeze ulaşabilirsiniz. 

image.png.ac0bb72236ab1c04fc39d82e440813a5.png

Posted
Hamza Çağlayan, 10 saat önce yazdı:

Merhaba kolay gelsin. Yazmış olduğunuz bağlantılarda 35 "PULLHI" girişini güç kaynağınızın "-" ucuna bağladığınızdan bahsetmemişsiniz. Lütfen bağlantılarınızın PLC ve Servo tarafında aşağıdaki gibi olduğundan emin olun. Eğer bağlantılarınız doğruysa yön tetiklendiğinde QP3 çıkışından 24V çıkış alabiliyor musunuz diye kontrol edin. Eğer sorunlar devam ederse 0216 668 00 06 üzerinden merkeze ulaşabilirsiniz. 

image.png.ac0bb72236ab1c04fc39d82e440813a5.png

izleme kısmında encoder değeri doğru işliyor + yönde - yönde ama motor tek tarafa dönüyor

Posted

Eğer yön çıkışı tetiklendiğinde QP3 çıkışından "+24V" çıkış gördüyseniz bağlantılarda bir problem olabilir. CN1 soketinden 37 numaralı bağlantıyı direkt olarak güç kaynağınızın "+24V" çıkışına bağlayın ve motor yön değiştirecek mi diye kontrol edin. Eğer bir değişim yok ise sürücüden tüm parametreleri sıfırlayalım. Eğer sorunlar devam ederse 0216 668 00 06 üzerinden merkeze ulaşınız. 

Posted
Hamza Çağlayan, 10 saat önce yazdı:

Eğer yön çıkışı tetiklendiğinde QP3 çıkışından "+24V" çıkış gördüyseniz bağlantılarda bir problem olabilir. CN1 soketinden 37 numaralı bağlantıyı direkt olarak güç kaynağınızın "+24V" çıkışına bağlayın ve motor yön değiştirecek mi diye kontrol edin. Eğer bir değişim yok ise sürücüden tüm parametreleri sıfırlayalım. Eğer sorunlar devam ederse 0216 668 00 06 üzerinden merkeze ulaşınız. 

ONU DA YAPMIŞTIM OLMADI SD7RS07 SERVONUN VE TÜM PARAMETRE DOSYASI BULUNUR MU SİZDE MOTİON SETUDİO İLE YÜKLESEM BELKİ DÜZELİR YADA SÜRÜCÜYÜ GÜNCELEYECEK BİR BAŞKA YÖNTEM VARMI

Posted

Parametre menüsünde bulunan "Restore" işlemiyle birlikte sürücüyü sıfırlayabilirsiniz. Sıfırlama işleminden sonra "Save" butonu ile sürücüye parametreleri kaydedin ve sürücüyü yeniden başlatın. 

image.thumb.png.813d8a8f394c09b78f57511a9bf4b9c8.png

Posted

BAĞLANTILARI YAPARKEN DİRENÇ KULLANMADIM 3 ADET DİREÇ ÇIKTI KUTUDA BU DİRENÇLERİ GÖSTERİLDİĞİ ŞEKİLDE BAĞLADIĞIMDA ÇOK AŞIRI ISINDIKLARI İÇİN TAKMADIM 470 R YAZAN VAR 270 R YAZAN VAR BENDEKİLER 380R SUIT YARDIM KISMINDA 390R YAZIYOR BUNLARIN HANGİSİ DOĞRU VE BU DİRENÇELRİ NE ZAMAN KULLANMALIYIM.

HAYIRLI AKŞAMLAR..

Posted

Merhaba. Direnç kullanımını anlayamadım. Eğer pulse kontrol ile servoyu sürüyorsanız herhangi bir dirence ihtiyacınız yoktur. Servo sürücüyü sıfırladıktan sonra plcde de sıfırdan bir program yazdığınızda hala sonuç alamadıysanız ürünlerle ilgili arıza şüphesi doğacaktır. Lütfen hızlı çözüm için  0216 668 00 06 hattan teknik destek talep ediniz. İyi günler dilerim.

Posted

Herhalde ürünler arasında donanımsal farklılıklar var. 

Dirençler kutudan çıkıyor. Kutudan çıkanı kullanmak en doğrusudur.

Eski tasarımlarda 470 Ohm iken yeni tasarımlarda 390 Ohm olduğunu görüyorum. Yani yeni bir ürün aldığınızda 390Ohm kullanmak uygun olacaktır.

Dediğim gibi zaten kutudan çıkıyor.