İkram dikmen Posted June 28 Posted June 28 SD7RS07 YU (Pozisyon kontrolü modunda) 496T PLC İLE SÜRMEKTEYİM motor ne yaptıysam heh tek tarafa dönüyor bağlantım şu şekilde plc yi beslediğim 24 v dc ile gerekli bağlantıları yaptım cn1 plc 41 PULS+ PULS ÇIKIŞI Qp0 37 SIGN+ YÖN ÇIKIŞI Qp3 33 DI5 SERVO ON Qp5 11 COM+ ORTAK UC plc nin beslemesinden - uç alınıp 11 com ucuna verilmiştir yardımlarınız için şimdiden teşekürlergmt form.gpf.csvgmt form.gpf Quote
Hamza Çağlayan Posted June 29 Posted June 29 Merhaba kolay gelsin. Yazmış olduğunuz bağlantılarda 35 "PULLHI" girişini güç kaynağınızın "-" ucuna bağladığınızdan bahsetmemişsiniz. Lütfen bağlantılarınızın PLC ve Servo tarafında aşağıdaki gibi olduğundan emin olun. Eğer bağlantılarınız doğruysa yön tetiklendiğinde QP3 çıkışından 24V çıkış alabiliyor musunuz diye kontrol edin. Eğer sorunlar devam ederse 0216 668 00 06 üzerinden merkeze ulaşabilirsiniz. Quote
İkram dikmen Posted June 29 Author Posted June 29 Doğru pullhı - uç verdim aynen belirttiğiniz şekilde Qp3 ten de tetik yapıldığında 0,1 değişmekte ölçü aleti ile voltajın +,- değiştiğini gördüm Quote
İkram dikmen Posted June 29 Author Posted June 29 Hamza Çağlayan, 10 saat önce yazdı: Merhaba kolay gelsin. Yazmış olduğunuz bağlantılarda 35 "PULLHI" girişini güç kaynağınızın "-" ucuna bağladığınızdan bahsetmemişsiniz. Lütfen bağlantılarınızın PLC ve Servo tarafında aşağıdaki gibi olduğundan emin olun. Eğer bağlantılarınız doğruysa yön tetiklendiğinde QP3 çıkışından 24V çıkış alabiliyor musunuz diye kontrol edin. Eğer sorunlar devam ederse 0216 668 00 06 üzerinden merkeze ulaşabilirsiniz. izleme kısmında encoder değeri doğru işliyor + yönde - yönde ama motor tek tarafa dönüyor Quote
Hamza Çağlayan Posted June 30 Posted June 30 Eğer yön çıkışı tetiklendiğinde QP3 çıkışından "+24V" çıkış gördüyseniz bağlantılarda bir problem olabilir. CN1 soketinden 37 numaralı bağlantıyı direkt olarak güç kaynağınızın "+24V" çıkışına bağlayın ve motor yön değiştirecek mi diye kontrol edin. Eğer bir değişim yok ise sürücüden tüm parametreleri sıfırlayalım. Eğer sorunlar devam ederse 0216 668 00 06 üzerinden merkeze ulaşınız. Quote
İkram dikmen Posted June 30 Author Posted June 30 Hamza Çağlayan, 10 saat önce yazdı: Eğer yön çıkışı tetiklendiğinde QP3 çıkışından "+24V" çıkış gördüyseniz bağlantılarda bir problem olabilir. CN1 soketinden 37 numaralı bağlantıyı direkt olarak güç kaynağınızın "+24V" çıkışına bağlayın ve motor yön değiştirecek mi diye kontrol edin. Eğer bir değişim yok ise sürücüden tüm parametreleri sıfırlayalım. Eğer sorunlar devam ederse 0216 668 00 06 üzerinden merkeze ulaşınız. ONU DA YAPMIŞTIM OLMADI SD7RS07 SERVONUN VE TÜM PARAMETRE DOSYASI BULUNUR MU SİZDE MOTİON SETUDİO İLE YÜKLESEM BELKİ DÜZELİR YADA SÜRÜCÜYÜ GÜNCELEYECEK BİR BAŞKA YÖNTEM VARMI Quote
Hamza Çağlayan Posted July 1 Posted July 1 Parametre menüsünde bulunan "Restore" işlemiyle birlikte sürücüyü sıfırlayabilirsiniz. Sıfırlama işleminden sonra "Save" butonu ile sürücüye parametreleri kaydedin ve sürücüyü yeniden başlatın. Quote
İkram dikmen Posted July 2 Author Posted July 2 BAĞLANTILARI YAPARKEN DİRENÇ KULLANMADIM 3 ADET DİREÇ ÇIKTI KUTUDA BU DİRENÇLERİ GÖSTERİLDİĞİ ŞEKİLDE BAĞLADIĞIMDA ÇOK AŞIRI ISINDIKLARI İÇİN TAKMADIM 470 R YAZAN VAR 270 R YAZAN VAR BENDEKİLER 380R SUIT YARDIM KISMINDA 390R YAZIYOR BUNLARIN HANGİSİ DOĞRU VE BU DİRENÇELRİ NE ZAMAN KULLANMALIYIM. HAYIRLI AKŞAMLAR.. Quote
mucahitcft Posted July 3 Posted July 3 Merhaba. Direnç kullanımını anlayamadım. Eğer pulse kontrol ile servoyu sürüyorsanız herhangi bir dirence ihtiyacınız yoktur. Servo sürücüyü sıfırladıktan sonra plcde de sıfırdan bir program yazdığınızda hala sonuç alamadıysanız ürünlerle ilgili arıza şüphesi doğacaktır. Lütfen hızlı çözüm için 0216 668 00 06 hattan teknik destek talep ediniz. İyi günler dilerim. Quote
İkram dikmen Posted July 6 Author Posted July 6 SERVO ZARAR GÖRMÜŞ KARTI 2 AYRI NOKTADAN OANRDIM ÇALIŞIYOR ŞUAN AMA BU DİRENÇ KONUSUNU ÇÖZELİM Quote
malikenes Posted July 7 Posted July 7 Herhalde ürünler arasında donanımsal farklılıklar var. Dirençler kutudan çıkıyor. Kutudan çıkanı kullanmak en doğrusudur. Eski tasarımlarda 470 Ohm iken yeni tasarımlarda 390 Ohm olduğunu görüyorum. Yani yeni bir ürün aldığınızda 390Ohm kullanmak uygun olacaktır. Dediğim gibi zaten kutudan çıkıyor. Quote