Jump to content
fatihsonmez

Donanım eşleşme hatasi

Recommended Posts

Posted

Elimde 196t model plc var.buna gmx-88t modül ekledim.konfigrasyon bölümünden 88t olmadığı için 88ta ekledim aynıdır diye düşünüyorum.bu modülun dijital girişine sensör bağladım,fakat ne yaptıysam çalıştıran adım.plc program atarken smilasyonda vs sıkıntı yok ama plc durdur deyince donanım eşleşme hatasi diyor.plc bootloder vs güncel ama giriş çalışmıyor çıkış kısmını kullanabiliyoruz.basina böyle bir sorun gelen varmı.

Posted

Merhaba kolay gelsin. Donanım eşleşmeme hatası normal şartlarda PLC ile yanına takılan modülün uyuşmadığında yani modülde bir arıza olduğunda alınan hatadır. Ancak PLC'yi çalıştırabiliyor ve online simulasyon yapabiliyorsanız donanım eşleşmeme hatası yoktur. Yani modül ve PLC birbirlerini tanıyordur. Çıkış alamama problemi program kaynaklı da gerçekleşebilir. Lütfen dijital girişe sinyal verdikten sonra ilgili girişin ve çıkışın registerlerinin GMTSuite içerisinde de "1" olduğundan emin olunuz. Eğer bu işlemler tamamsa modülde fiziksel bir arıza olduğu anlamına gelir modülü değiştirmeniz gerekebilir. İyi günler.