Jump to content
serif

michno invertor ileri geri çalışma

Önerilen İletiler

Merhabalar. michno inverter ile harici dijital imputlar ile ileri geri çalışma şekilde bir uygulamam var. Dİ1 e basdıkta  ileri Dİ2 ye basdıkta geri çalışacak. fakat hızları harici pot ile verecem dijital imputlara jog ileri jog geri atamaları yaparsam hızları pot ile değiştirmek şansım varmı? elimi imputdan çekdiğimde motorun durması gerekir. yoksa başka seçenekmi kullanmalıyım?

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

D1 ve D2 girişlerine mi jog ataması yapacaksınız. Fabrika ayarlarına göre D1 ileri, D2 geri tanımlı bu şekilde istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Haricen jog kullanmak için jog hızları pot ile değiştiremezsiniz. P8-00 parametresi hız parametresi.(maks. frekansın yüzde karşılığı olarak girilir.) P8-01 jog hızlanma süresi, P8-02 jog hızlanma süresidir. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Aşağıda belirttiğim ayarları yaptığınızda hız kontrol cihazı belirttiğiniz gibi çalışacaktır,

P0-02 = 1 Harici Terminal ile Start

P0-03 = Hız referansı için eğer panel üzerinde yer alan potansiyometre kullanılacaksa bu parametrenin içerisine "4" yazılır. Cihaz üzerindeki analog giriş kullanılacaksa "2" değeri girişi yapılır.

Eğer motorun anında durması ve kalkış yapması istenirse hızlanma ve yavaşlama zamanı parametrelerine aşağıdaki değerlerin girişi yapılır.

P0-17 = Hızlanma zamanı parametresine "0001.0" değeri girilir.

P0-18 = Yavaşlama zamanı parametresine "0001.0" değeri girilir. 

Dijital girişlerden COM girişi ile D1 girişi kısa devre edilirse hız kontrol cihazı potansiyometreden gelen hız referansı ile bir yönde dönemeye başlar. COM girişi ile D1 girişi arasındaki bağlantı kesildiğinde motor istediğiniz gibi duracaktır. Aynı durumda COM girişi ile D2 girişi kısa devre yapıldığında motor diğer yöne dönecek bu bağlantı kesildiğinde de motor duracaktır.

Dijital girişlerin bağlantısı hakkında görsel aşağıda yer almaktadır.

image.png.4598305c755942961fec70e25d18dcc9.png

İyi günler

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba arkadaşlar. Michno invertör 0-10v basınç transmitteri bağlamak için sensörün artı ucunu invertör  +24 terminaline  eksi ucunu invertörün  com terminalının bağlanması gerekiyor. Ben öyle bağladım . Yoksa GND terminalinemi? Bir uygulamada sabit basınç hidrofor uygulaması gerçekleşticektim pid ayarlarını olduğu gibi ayarladım fakat cihaz pid yapmıyor. Nedeni ne ola bilir? 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İnvertörün +24V çıkışı ile Basınç Transmitterini beslediğinizde eksi uç olarak COM ucunu kullanmanız doğrudur.

Transmitterin çıkış ucunu AIN' e bağladığınızda GND ile COM ucunu da birleştirmelisiniz.

Ancak İnvertörün +24V çıkış gücü transmitteriniz için uygun olmayabilir. Bu sebeple harici güç kaynağı ile beslemenizi tavsiye ederim. Harici güç kaynağı ile beslediğinizde güç kaynağının eksi ucunu GND ucuna bağlamanız gerekmektedir.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Uygulamayı yaptık fakat sorun şu ki, invinvertörün pid parametrelerinde uygu ve  uyanma frekansı bulunmuyor gördüğüm kadarıyla. Birde pompa çıkışını bağladığımızda set değerine geldiğinde motorun durması çok uzun sürüyor ve dolayısıyla da basınç yükseliyor pompa ısınıyor. Nasıl çöze bilirim? 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Bağlantılarla ilgili sorularınıza bildiğim için cevap verdim. 

PID için forumdaki makaleyi okudunuz mu? Netice de GMT yetkili personelinin hazırladığı bir doküman, PID kontrol ile ilgili en doğru bilgiler içeriyordur.

Bu tarz kontrollerde hızlanma ve yavaşlama süreleri minimum tutulur diye biliyorum. Makaleyi incelemenizi tavsiye ederim.

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...