Jump to content
zcaner

Eksen pozisyon kalibrasyon NAN sorunu

Önerilen İletiler

Merhaba görsel de de görebileceğiniz gibi Çıkış Pozisyonu kısmında değer nan olarak görünüyor.

Konuyu baştan izah etmek gerekirse program başta tamamen sorunsuz işliyordu. Sistem kuruldu makina başında programı attım sensör vs. testlerini yaparken de hiçbir problem yoktu. Birden servo Manuel harekette sanki 5-6 tane rampa varmış gibi hızlanıyor yavaşlıyor tekrar hızlanıyor tekrar yavaşlıyor vs. Canlı da GMTsuite den kontrol ettiğimde Eksen Pozisyon Kalibrasyon fonksiyonunda Çıkış Pozisyon değeri "inf" (muhtemelen infinity - sonsuz) değeri gösteriyordu. durdurup tekrar çalıştırdığımda NAN oldu ve öyle kaldı.

Programın sadece basit bir servo pozisyon ve manuel kısmı olacak şekilde yeniden yaptım. (Ana programımda gözden kaçırdığım bir hata olabilir düşüncesiyle) Ancak sonuç aynı, farklı değişken isimleri verdim olmadı. GMTSuite i güncelledim olmadı. GLC-396T kullanıyordum GLC-196T ile denedim olmadı, simulasyonda da olmadı ve artık sizden yardım almak için buraya yazıyorum.

Sonunun nereden kaynaklı olduğunu bulamadığım için çözüm de bulamadım. Daha önce bu ve benzeri 10 dan fazla uygulama yaptım gmt plc ile ve böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım.

Ek olarak C# ile birkaç değer okuyor ve yazıyordum plc ye ancak eksen pozisyon kalibrasyonu ile ilgili bir işlem yok. Zaten halen bu verileri okuyup yazabiliyorum sorun yok sadece artık kalibrasyon yapamadığım ve manuel hareket komutları saçmaladığı için makinanın kalbi olan servoyu kullanamıyoruz.

Şimdiden ilginiz ve desteğiniz için teşekkürler.

 

gmt.jpg

gmt2.jpg

tarihinde zcaner tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...