Jump to content
Electro

GLC 496R RTC

Önerilen İletiler

Merhaba. Plcde rtc ayatlarını yapıyorum, kapatıp açtıktan sonra zaman yeniden 00:00dan başlıyor. Dahili pil falan yokmu şunlarda? İnternete baglı diğil o yüzden zamanı güncelleyemiyorum. Ama plcnin tarihi ve zamanı bilmesi çok önemli. Etiket yazdırıyor. Hmidanmı alsam acaba? Ne yapa bilirim? 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

PLC modeli 496R, akşam programı yazdım, ayarlar 》 RTC 》PCden al 》 uygula yapdım. Kapatıp 10 saatden sonra yeniden bilgisayara bagladım gördüm ki zaman ve tarihle ilgili operantlar 0dan başlıyor. Yılın kaçtan başladıgını hatırlamıyorum. Yine öyle ayarladım, 2 3 gün önce o plcye baglandıgımda yine zaman ve tarihi yalnış gösterdiyini gördüm. Program içerisinde o zamanları kullanıyordum. 1 2 saat sorun olmuyor, ama 10 saate kadar enerjisiz kaldıgında zaman gidiyor. Eğer plc internete baglı diğilse başka türlü zamanı bilemez ki. 

³

Screenshot_20210808-100939_Gallery.jpg

tarihinde Electro tarafından düzenlendi
Resim
Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Dün akşam plcni bilgisayara bagladım, saati yalnış gösteriyordu, ama 00:00 değil. Ben de ayarlardan, PCden al ve uygula yaptım. Şimdi bu gün panoya enerji veriyorum. Basdıgım etiketde saati 00:01 tarihi de 01.01 yazıyor. Lader içerisinde rtc set falan nese kullanmam lazımmı? Plc internete baglı olmayacak şimdilik. Ama zamanı dogru tutması gerekiyor? 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...