Jump to content
pokemon210

Asekron Motor ile Step Motorun Çalışması

Önerilen İletiler

Merhabalar kolay gelsin. Asenkron motor ile step motoru senkronize çalıştırabilir miyim ? 

Asenkron motorun 1 turunda hızı ne olursa olsun, step motor ekrandan girdiğim mm cinsinden hareket etsin istiyorum. 

Kısa bir örnek ile asenkron motorum hz cinsinden 10 hz ile dönerken 5 saniyede 1 tur tamamlandığında, ekrana step motor için 1,20mm yazdığımda asenkron motor 1 tur atarken step motorunda 5 saniyede 1,20mm hareket etmesini istiyorum. Asenkron motorun hızını değiştirdiğimde 1 turunda aynı hıza ulaşmalarını ve hep birlikte çalışmalarını istiyorum. Böyle bir şey yapabilir miyim ? 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Alıntı

MICNO invertör ise, invertörün HDO çıkışını step sürücünün puls+ girişine bağladıktan sonra plc programında da kalibrasyon ve gerekli matematiksel işlemleri yaparak istediğiniz uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz. Ama bu tarz uygulamalar için step yerine servo motorun kullanılmasını tavsiye ediyoruz. İyi çalışmalar.

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Cevabınız için teşekkür ederim. Kusura bakmayın pek hakim değilim ama invertörümde hdo klmensi bulunmuyor (bulunacak mı bilmiyorum). kitapçığını incelerken şöyle bir parametre buldum. 

HDO yüksek hızlı pulse çıkışı seçimi 

  • 0: Çalışma frekansı 1: Referans frekansı 2:Referans frekansı rampası 3: Çalışma hızı 4: Çıkış akımı (sürücünün nominal akımına bağlı) 5: Çıkış akımı (motorun nominal akımına bağlı) 6: Çıkış gerilimi 7: Çıkış gücü 8: Ayarlanan tork değeri 9: Çıkış torku10: AI1 değeri 11: AI2 değeri 12: AI3 değeri 13: HDI Yüksek hızlı pulse giriş değeri 14: MODBUS haberleşme ayar değeri 1 15: MODBUS haberleşme ayar değeri 2 16-21: Rezerve 22: Tork akımı (motorun nominal akımına eşdeğer) 23: Uyarma akımı (motorun nominal akımına eşdeğer) 24-30: Rezerve

burdan hangisini seçmeliyim ? 

 

Bu işlemi enkoder takip ile yapabilir miyim ? home belirleyip, pozisyon kalibresini yaptıktan sonra  ama dediğim gibi asekronun hızı ne olursa olsun her 1 tur attığında step motorunda ekrana girdiğim mm değeri kadar, her bir turda hareket etmeli step motor.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Eğer elinizdeki invertör GAIN model bir invertör ise bu modellerimizde HDO özelliği bulunmamaktadır. Encoder kullanarak encoderin Z pulse' i ile veya harici bir sensör bağlayarak asenkron motorun 1 tur atmasıyla step motor hareketi başlatılabilir. Encoderden alınan CPU_HSC_Freq verisiyle de invertör hız bilgisi alınabilir. Ardından plc programında matematiksel işlemlerle bu hız bilgisini kendi sisteminize göre işleyebilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...