Jump to content
erkanbyhn

home komutu

Önerilen İletiler

Merhaba,

Servo pozisyon kontrolünde home komutunu çağırdığım zaman home giderken belli bir pozisyonda hız değiştirmek istiyorum.  home hız değişkeninin değerini değiştiriyorum fakat home tetikleme komutunu resetleyip tekrar setlediğim zaman değişken değeri değişiyor. yani home komutu aktifken değişken değeri değişimini yapmıyor. Bunu nasıl çözebilirim.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İyi günler,

Home komutunu kullanıyorsanız eksen kurulum da yapmış olmanız gerekir bu şartlarda da siz ladder içerisinde kullanmasanız bile konumu takip ediyor cihaz onun değişken ismi de kanal 0 için " CPU_HSO0_toplamPuls " dir. Bununla birlikte home sensörüne yakın mesafenin konumu bulabilirsiniz böylece de buraya pozisyon set konumu ile çağırıp daha sonra da kalan kısa mesafeyi home komutu ile tamamlayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Ali Bey merhaba,

Sizin dediğiniz gibi home pozisyonuna poz set komutu ile rampalı bir şekilde gidip sensör ile home komutunu çağırıyorum. Fakat home komutu çağırdığımda ani bir yavaşama yapıyor.

Buda sarsıntıya sebep oluyor. Home komutu devreye girdiği zaman istediğim hıza rampalı bir şekilde nasıl düşürebilirim

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İyi günler,

Pozisyon set komutunu kullanmadan önce rampa set komutunu kullanmanız lazım bununla birlikte duruş rampasını yumuşak duruş yapacak şekilde arttırıp çıkış pulse resetlemeden cihazın rampa yapmasına izin vermeniz lazım sistem tamamen durunca (bunu o kanalın meşgul biti ile anlayabiliriniz) çok az bir bekleme verip 50-100ms gibi sonra home komutunu yavaş bir hızda çağırırsanız sistem sorunsuz çalışır.

İyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İyi günler Ali Bey,

Dediğinizi yapmaya çalıştım fakat sonuç alamadım. Poz set komutundan önce rampa set komutunu çağırıyorum. Rampalı duruş ve kalkış yapabiliyorum fakat sorunum şu. Ben home sw'ine doğru git dediğim zaman poz set komutuna afaki bir pozisyon atıyorum. Bunun sebebi de pozisyon kontrolü yapmıyorum home giderken. Dolayısıyla pozisyona ulaştığını görmediği için rampalı bir duruş yapamıyor. Ben sizin demek istediğinizi anladım. Poz set komutunu açık kontak ile çağırıyorum. Home yavaşlama sensörü gördüğü zaman komutu düşürüyorum ve meşgul biti düştüyse 100 ms sonra home komutunu çağırıyorum. Sonuç alamadım. Uzaktan bağlantı yöntemiyle yardımcı olabilrseniz çok sevinirim.

İyi çalışmalar

 

 

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

İyi günler,

Aslında benim anlatmak istediğimi yapmıyorsunuz bu şekilde olunca da dediğiniz gibi sorunlar çıkıyor. Pozisyon kontrol yapmasanız bile home fonksiyonunu kullandığınız için sistem kendi sayaçlarını sıfırlıyor, geri dönüş set değerine mesela 20000 yazsanız bir yere kadar geri gelecektir. Firmayı ararsanız arkadaşlar yardımcı olabilir.

İyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...