Jump to content
SEZERGULER

gsr-2118r ile ürünü bir yerden diğer yere taşıma

Önerilen İletiler

Merhabalar,

ben mini ekran plc ile pulları manyetik gripper ile bir yerden alıp diğer yere taşımak istiyorum. sağa sola hareket asenkron motor ile olacak aşağı yukarı hareket ise pistonla olacak. elimde bu plc var fakat bu programda pek tecrübem yok. bana bu konuda yardımcı olabilecek var mı?

pul yükleme robotu2.gpf

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Set ve reset durumlarını izleyemiyorum derken "M1Saga" register' ının aşağı sensör görse bile set olmamasından bahsediyorsanız bunun alt satırdaki şartın da reset olarak sağlanmasından dolayı olduğunu söyleyebilirim. Set ve reset çıkışlarını kullanacak iseniz uygulamaya göre kontakların yükselen veya düşen kenarının kullanılması gerekmektedir. Programınızda ekteki görselden de anlaşılacağı üzere her iki satır da koşulu sağlıyor ladder sisteminde program her döngüde soldan sağa yukarıdan aşağı şekilde okunduğu için ve en alt satırda da "M1Saga" değişkeni sürekli resetlendiği için set konumuna gelmiyor . Yani özetle sensörlerin ve uygulamadaki bazı giriş koşullarının normalde açık kontaklarını yükselen kontak ile değiştirerek problemi çözebileceğinizi düşünüyorum. Başka bir durumdan kaynaklanan bir problem ise dilerseniz firmayı arayabilirsiniz oradan daha iyi çözüm sağlayalım.

image.thumb.png.545176d343fecec1af7345a5a6c6f3a9.png

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

öncelikle dönüşünüz için teşekkür ederim. mesela ben ilk satırda otomatik çevrim diye kalıcı bir bit adresi belirledim. ve onu her satırın başına koydum. onu  setlediğimde diğer satırlardaki 1 olsa dahi sanki setlenmemiş gibi enerjilenmiyor. osatırdaki ladderler bunda ne gibi bir yanlışım var

Yorum bağlantısı
Sitelerde Paylaş

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×
×
  • Yeni Oluştur...