Jump to content
Sabir

Micno invertor.

Recommended Posts

Posted

Elimde Micno 1.5 kW bir inverter var. Sürücü Hız Kontrol Modunda çalışırken, P0.17 (Hızlanma Süresi) ve P0.18 (Yavaşlama Süresi) parametreleri normal bir şekilde çalışıyor ve tepki veriyor.

Ancak sürücüyü Tork Kontrol Moduna aldığımda, hızlanma ve yavaşlama sürelerini A0.07 ve A0.08 parametreleri üzerinden ayarlamaya çalışıyorum fakat hiçbir değişiklik olmuyor, sürücü bu ayarları kabul etmiyor/tepki vermiyor.

Tork modunda hızlanma ve yavaşlama sürelerini (ramp sürelerini) devreye sokmak için başka bir parametreyi mi aktif etmem gerekiyor veya bu ayarı farklı bir adresten mi yapmalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Posted

A0-01=1 tork kontrol moduna geçildiğinden emin olun. Eğer çözüm olmaz ise dijital girişlerden ACC/DEC seçenekleri arasında geçiş yaptırılabilir.

image.jpeg

image.jpeg

Posted

Tekrar merhabalar,

Önerdiğiniz yöntemi denedim; dijital girişi 16 (ACC/DEC seçim terminali 1) olarak atayıp P8-03 ve P8-04 üzerinden 2. ramp grubunu tetiklememe rağmen maalesef tork modunda hızlanma ve yavaşlama sürelerine müdahale edemedim, sorun çözülmedi.

İlginç olan durum şu ki; daha önceki yıllarda kullandığım eski model Micno sürücülerde hiç böyle bir problemle karşılaşmamıştım