Jump to content

aboluk

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    29
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

aboluk last won the day on 7 Ekim 2021

aboluk had the most liked content!

Topluluk Puanı

1 Neutral

aboluk Hakkında

  • Derece
    Rookie
    Rookie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. aboluk

    rs232 haberleşmesi

    merhaba, rs232 üzerinden plc ile sadece rs232 portu bulunan bir bilgisayarı haberlestirmem gerekiyor. tx rx ve grnd bağlantısını yaptım bilgisayar üzerinden rs232 port dinleyici açtım ve plcden mesaj gonder(printer-rs232) ile mesaj gönderiyorum fakat herhangi bir mesajın geldiğini göremiyorum. pinler sırasındaki gerilimi ölçüm , veri gondermezken tx ve grnd arasında sürekli 5.5v gerilim var normal mıdır?
  2. aboluk

    hmi ekran paylaşımı

    merhaba , hali hazırda kullandığım hmi cihazimda gördüğüm ekrani aynı zamanda basit lcd monitöre aktarmak istiyorum. nasıl yapabilirim?
  3. aboluk

    plc bug

    merhaba , geçenlerde plc yazılımımı yazdım ve plc ye yükledim . Plc online izleme butonuna bastığımda ethernetin koptuğunu ve plc ye bağlanmadigini gördüm. bir kaç saat boyunca bu sorunun neden olduğunu araştırmak durumunda kaldım ve en sonunda alt sınıf altında aynı alt sınıfı yanlışlıkla yazıldığını ve plc nin bu durumunda loop bugina girdigini farkettim. naçisane tavsiyem bu durumun başkası tarafından yaşanmaması için bir önlem alınması. en azından programın hata vermesi sağlanabilir.
  4. aboluk

    RampDown

    merhaba, Yükselen değer için ramp up komutu yapılmış fakat . Azalan değer için ramp down yapılmamış. Bu durumu nasıl çözeriz ?
  5. aboluk

    ters trigonometrik dönüşüm

    c alt programinda atan() fonksiyonu kullanarak bu durumu cozmeye çalıştım fakat simülasyon yaparken çalışan kod gerçek zamanlı plc içinde sapıtıyor ve alakasız açılar üretiyor. yazılımda temel bir sorun var gibi geliyor bana açıkçası.açi bulmadan islemlerimi yapamaz durumdayim bu konuda yardımcı olursanız gerçekten memnun olacağım.
  6. merhaba, arc tanjant dönüşümünü yaparak orandan açi değerine geçebilmemiz gerekiyor. ladder fonksiyonu yok , bu konuda nasıl bir çalışma yapıyorsunuz yardımcı olabilirmisiniz?
  7. aboluk

    dc fren sırasında kayma problemi

    1.5kw lik motoru daha yüksek bir surucu ile sürsem dc fren kuvveti artar mı? çözüm mekanik zaten çözülebilir fakat ben daha çok bu isi surucu tarafında bitirmek istiyorum mekanik frenleri devreye sokmadan.daha yüksek güçte bir surucu buna çözüm olur mu?
  8. merhaba , vinc mantığında bir uygulama sırasında 1.5kwlik 3 faz micno sürücüsünü kullanıyorum. vektör kkntrolu ile tork kontrolü sağlıyorum. Bu sırada frekansı sıfıra indirince dc fren yapma ozelligi de ekledim fakat dc fren sırasında frekans 0 iken motora bağlı yüküm yer çekimi nedeniyle asagi doğru hafif kayma yaşıyorum. c fren akımı uygulama yüzdesi vs. maksimum uygulamaya rağmen yine de kayıyor.Bu kaymayı nasıl engellerim ? dc fren için direnc mi kullanmalıyım? yardımcı olabilir misiniz?
  9. aboluk

    Birden fazla ac motor sürülmesi

    Hız ayarlama işini hallettim. Sadece başlatma bitirme konutları nasıl olacak, slave ac surucuye run komutu rs485 üzerinden cpu mu verecek. Master surucu ile yapamaz miyiz?
  10. aboluk

    Birden fazla ac motor sürülmesi

    Peki iki 2 ac surucu kullanmak istesem ve bir ac sürücünün diğerini takip etmesini istesem olabilir mi? Ama şöyle ki takipçi surucu ile cpu arasına rs485 gibi haberleşme yaptırmayacagim. Sadece 1. Sürücüye komut göndereceğim ve 2. Sürücü de onu takip etmeli .mümkün mü?
  11. aboluk

    Birden fazla ac motor sürülmesi

    Peki toplam akımı ağır şart olarak mı yoksa normal şart mi olarak degerlendirmeliyim? Ağır ve normal şarttan kasıt nedir ?
  12. Merhaba tek bir micno 30kw lık av surucu ile 7.5kw lik 4 motoru sürmek istiyorum. Bu motorlar aynı yerde çalışan fan motorları bu nedenle aynı devirde hassasiyetsiz olarak çalışabilirler. Problem oluşur mu?
  13. Merhaba, 1001 çalışma frekansı adresinden okuduğum değer ile o anki frekans değerini görmeye çalışıyorum fakat anlık frekans artışını göremiyorum mesela 25000 hz e doğru haberleşme hızımız son boudrate de iken 400 civarının katları gibi rakamlarla atlırak ulaşıyor. Burda benim görmek istediğim sürücü panelindeki artışın plc den de görülebilmesi. Çünkü motorun anlık olarak hızını görmek istiyorum bu mümkün müdür?
  14. aboluk

    Birden fazla CPU

    Merhaba, Elimde 8 adet PWM ile sürülmesi gereken dc ve step motorlar mevcut. Bu motorlara yetecek kadar HSO için 3 adet CPU ya ihtiyacım var. Sorum şu ki bu CPU ları birbirine nasıl bağlarım , ethernet ile mi yoksa rs485 ile mi? Bu haberleşmenin min. hızı ne olacaktır? Bilgi verebilir misiniz.
  15. aboluk

    Step motor konum hareketi

    Teşekkürler. Fakat anlamadığım şey bu işin içinde enkoder tam olarak nerede? Adım kaçırma gibi problemlere karşı nasıl önlem alınacak?
×
×
  • Yeni Oluştur...