Jump to content

EbuBekirKoyuncu

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    4
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

EbuBekirKoyuncu Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. EbuBekirKoyuncu

    GSR-164R

    Aslında şöyle demem daha doğru olur benim 1 saniyelik örnekleme zamanına ihtiyacım var bir saniye boyunca sensör kaç kez görmüş ona bakıcak sonra bunu birer saniye sonu üst üste toplayacak.Ta ki istenilen değere ulaşıncaya kadar.
  2. EbuBekirKoyuncu

    GSR-164R

    Ayrı ayrı toplamam gerekiyor.Ortalama değil anlık bir ölçüme göre işlem yaptığım için. 500ms lik ve 1000ms lik timer lar var. Bunlar sabit timer mı?
  3. Şimdi benim dijital girişimde bir adet sensör bağlı.Bu sensörü 1 saniye boyunca kaç kez görmüş onu ölçeceğim.1 Saniyenin sonunda sayacı sıfırlanacak ve tekrar ölçüm yapmaya başlayacak sensörün ölçtüğü bir değeri bir registera yazacağım her saniyenin sonunda sensörün gördüğü değerleri de üst üste toplamam gerekiyor. 1 saniyenin interrupt gibi bir komut var mı ? 1. Saniye boyunca 40 adet gördü 2. Saniye boyunca 30 adet gördü 3. saniye boyunca 52 adet gördü . . . Bu görülen adetlerli örneğin 5 ile çarpıp bir registerda 1 saniyelik periyotlarda toplayacağım.En son ise örnegin x registerı y registerından büyük veya eşitse işlemi bitireceğim. Simülasyonda ben yapamadım.Amacım burada hız hesaplamak.Yardımcı olursanız sevinirim.1 saniyenin interruptı gibi bir komut varmı bilgilendirir ve dediğim iş için bir örnek program yazabilir misiniz?
  4. Soru 1 : LM35 ile analog girişten gelen değeri okuyup skalandırarak °C cinsinden olarak ekranda göstermek istiyorum.Fakat bağlantım doğru, elemanım doğru çalışıyor ilgili analog giriş aktif olmasına rağmen hep -7 değeri görüyorum.Hatta bağlantı olmayan farklı analog giriş değerinide -7 gösteriyor. (Datasheet ektedir) Soru 2 :Yazı tipi fontu eklenebilir mi? Soru 3 :Örneğin bir menü oluşturdum ilk menü sayfamda iki sayfayı belirtmek istiyorum. Pompa 1 - Pompa 2 F1 tuşu ile önce bir sayfayı açıp (Pompa 1) Sayfa açıldıktan sonra Tekrar F1 tuşuna bastığımızda bir çıkışı aktif hale getirmek istiyorum. Daha önce bunu farklı bir üreticinin sunduğu üründe screen ıd belirterek yapıyordum.Ama GSR164R cihazında ladder olarak yapmaya çalışıyorum ve daha beceremedim. İyi Çalışmalar. lm35-datasheet.pdf
×
×
  • Yeni Oluştur...