Jump to content

sukarakila

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    74
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    7

İletiler bölümüne sukarakila kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. İstediğiniz uygulama sanırım VNC. VNC ile alakalı döküman forumda vardı sanırım. Bir de GMT'nin bu tarz işler için ürettiği WSG BOX adını verdiği bir cihazı mevcut. O cihazı kullanarak HMI tasarlar gibi programlayıp Scada gibi kullanabiliyorsunuz.

  2. GLC496X serilerinde WMI Scada var onu kullanabilirsiniz. GLC396X ve GLC496X serileri Modbus Tcp Haberleşmeyi destekler. Onlardan herhangi birisini kullanarak herhangi bir Scada Programını da kullanabilirsiniz. Bu işlemler için hem GmtSoft hem de GmtSuite kullanabilirsiniz. Benim tavsiyem GmtSuite kullanmanız ve mümkünse Win10 bir cihaz ile kullanmanız. GmtSuite güncel versiyonu da 1.0.0.3 diye biliyorum onu da Gmt'nin sitesinden ücretsiz şekilde indirebilirsiniz. Youtube GMTCNT EĞİTİM sayfasında da eğitim videolarını izleyebilirsiniz.

  3. Burakkaplan, 30.09.2021 - 16:31 yazdı:

    selamlar,

    versiyon degistigi icin mi oldu bilmiyorum ama 196t plc, gmtsuite 1.0.0.3 de mesaj yolla secenegi cikmiyor

    Adsız.jpg

    Adsızs.jpg

    Mesaj Bloğu sadece GLC396X ve GLC496X modellerinde bulunur. Gördüğüm kadarıyla siz GLC196T kullanıyorsunuz.

  4. 1-) Aşağıdaki görsel gibi yaparsanız. Analog kanal çıkışına veri aktarabilirsiniz. Kendi sisteminize göre Min-Max skalasını ve çalışma süresine göre de artis değerini değiştirebilirsiniz.

    2-) Bu şekilde yaptığımda sıfırlanma yaşanmadı. 

    forum_analog.png

  5. Servo motor hangi marka model kullanıyorsunuz? Hangi modda çalıştırmak istiyorsunuz? Pulse modunu kullanacaksanız GLC X96T serisi ürünlerinden bir tanesini kullanacaksınız. Sırasıyla;

    Ch0 için,

    CPU QP0 Pulse

    CPU QP3 Direction

    Ch1 için,

    CPU QP1 Pulse

    CPU QP4 Direction

    Ch2 için,

    CPU QP2 Pulse

    CPU QP5 Direction uçlarını kullanacaksınız.

    • Thanks 1
  6. Sistemin çalışmasında sıkıntı yok sanırım sadece HMI görseli ile alakalı bir durum geçerli. Hmi içerisinde de o şekilde görmeniz normal çünkü timer sayma işlemini milisaniye cinsinden yapıyor. Onu tek register üzerinden görmek için ladder içerisinde matematiksel işlemler ile dönüşümler yapmanız lazım.  Aşağıdaki görselde istediğiniz işlemi yapıyor. Tüm değişkenler integer olarak seçili.

    CFE3C8B1-E629-46E0-BFC3-9ACC4091A08B.jpeg

  7. İstediğinizi yapmak mümkündür. Mesaj içeriğine oluşturduğunuz sayaç değişkenini ekleyerek görebilirsiniz. 

    forum.png

    • Thanks 1
  8. Eğer ComO portunu kullanıyorsanız. Sırasıyla; 2 numaralı pin Rx, 3 numaralı pin Tx ve 5 numaralı pin ise GND. Eğer Com2 portunu kullanıyorsanız. Sırasıyla; 7 numaralı pin Rx, 8 numaralı pin Tx ve 5 numaralı pin ise GND. 

    Qurbanli Vusal, 10 saat önce yazdı:

    Burada bağlantini nasil yapmam lazim?

    image.png.62b43998dfbb7bd2dd25235cf0f8929b.png

     

  9.  min ve max değerleri Loadcell'den gelen değerlerdir. Örnek programda min_cal ve max_cal değişkenlerini aktif ettiğinizde otomatik olarak Lineer Fonksiyon X1 ve X2 değişkenlerine gönderilir. Yapmanız gereken hafif olan ağırlığınızı loadcell üzerine koymak ve koyduğunuz ağırlığın değerini gerçekmin değişkenine yazmak ve min_cal  bitini tetiklemek. Sonra da yüksek olan ağırlığınızı loadcell üzerine koymak ve koyduğunuz ağırlığın değerini gerçekdeger değişkenine yazmak ve max_cal  bitini tetiklemek. Eğer sisteminizde de dara varsa aynı işlermleri dara için de gerçekleştirmeniz gerekir.

  10. ya da Firmware güncellemesi yapılmamış olabilir, modül konfigürasyonu GMTSuite editör programında tanımlanandan farklı olabilir.

    malikenes, 2 saat önce yazdı:

    Donanım eşleşmeme hatası donanımınızda bir sorun olduğunun göstergesidir. Modüllerinizden bir ya da birkaçında sorun olduğunda karşınıza çıkar. 

     

  11. Gop serisi Hmi için saat ayarı yapmanız gerekir. Ayarı yapmak için RTC için kullanılan sistem registerları (LW10000~LW10006) kullanarak proje içerisinde ayarlayabilir ya da Hmı Sistem Ayarları sayfasında saat ayarı yapabilirsiniz. Offline Simülasyon yaparken PC saatini baz alır. 

  12. Birinci görsel ladder içerisinde yapmanız gereken işlem. 

    İkinci görsel ise editör program tarafında yapmanız gereken ayarlama.

    Bu işlemde dikkat edilmesi gereken husus GLC396X/496X modellerinden birisini kullanmak, cihazlara internet bağlantısı sağlamak ve mail adreslerini doğru girmek.

    image.png.c99516032a8baaa13fcd4e702e6a91e5.png

    image.png.5b7ba5aaa8eedcecc44193835f81f92e.png

  13. Her komutun önüne Cpu yazmanıza gerek yok. Kullanmaya çalıştığınız operandlar fiziksel inputlardır. Cpu üzerinde olduğundan ve özel olduklarından siz etiket değişmediğiniz sürece bu şekilde kullanırsınız. 

×
×
  • Yeni Oluştur...