Jump to content

yusuf demir

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    15
  • Katılım

  • Son ziyaret

İletiler bölümüne yusuf demir kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. malikenes, 4 saat önce yazdı:

    Encoder 1 turda kaç pulse üretiyor?

    Encoder 1 tur attığında kaç cm (kaç mm (hangi birimde ölçüm yapmak istiyorsanız)) malzeme geçiyor?

    hocam encoder 2 bacağı 1 turda 400 puls üretiyor.  eliimdeki encoder bu hocam ellimde hassas ölçüm yapan metre olmadığı için bulamadım yardımcı olursanız çok makbule geçer.  teşekkürler.

    8fc7cbdf-53c3-4a99-85e5-ab51f7127456.jpg

  2. malikenes, 2 saat önce yazdı:

    Adım adım ilerlemekte fayda var.

    Encoder başarılı bir şekilde bağlandı ve düzgün çalışıyor mu?

    Yani mili her iki yönde çevirdiğimizde encoder sayma değeri artıp azalıyor mu?

    evet hocam sayma değeri hem artıp hem azalıyor. 

  3. sukarakila, 2 saat önce yazdı:

    Step motor ve ya servo motor ile çalışıyorsanız transistörlü model kullanmanız gerekir. GLC-X96T modellerin hepsi ile kullanabilirsiniz. Yani GLC-196T ile step motor kullanabilirsiniz.

    Teşekkür ederim hocam.

  4. Ervin, Bir saat önce yazdı:

    Merhaba, 

    Asenkron motorda inverter ile surdugunuzde,  yavaslama rampasi suresi ile anlik durus saglanabilir. Ama yuksek hizlarda aniden durus mekanik sisteme zarar verebilir.  Asenkron motor ile testere yapmistim.  Surucunun 2 girisine hiz belirleyip o sekilde nispeten hassas kesim yapabilmistim. 6 metrede -0.5cm+0.5cm sapma oluyordu.

    Step motor sorusuna gelince, step motorlarin hizlar yukseldikce tork degerleri duser. Mekanik hesaplamalar yapip karar vermek lazim. Step motorlarin hiz tork egrilerine gore karar vermelisiniz..

    Teşekkür ederim hocam bilgileriniz için.Peki hocam servo ile step motorun farkı ne. İkisindede pozisyonlama yapılılıyor.

  5. Merhaba değerli forum sakinleri. bir kaç sorum var. ilk sorum redüktorlü asenkron motor diyelimki 30 cm ilerledikten sonra durması gerekiyor asenkron motor 30 cm den sonra aniden durması mümkün mü. ikinci sorum step motor ağır sistemleri hareket ettirebilir mi. bu alanda yeniyim bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. teşekkürler.

  6. Gmtsuit'te encoder nasıl kullanılır. 

    Diğer sorum ben encoderin a ve b uçlarını plc ye bağladığımda plc nin 0 ve 1 inci girişleri sürekli yeşil yanıyor normal bir  durum mu. 

×
×
  • Yeni Oluştur...