Jump to content

dovanci88

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

dovanci88 Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. dovanci88

    Modbus RTU Çoklu Okuma Hatası

    Tekrardan merhaba; Dediğiniz gibi hızı 38400 yaptım; timeout süresini 50 yaptım hiç haberleşmedi bende 100 yaptım haberleşti. Fakat daha sonra hangi slave cihazdan veri yollarsam o slavden sorgulamayı kesti,her iki slavden de veri yollayınca plc sorgulamayı tamamen kesti-çok ilginç Daha sonra slave cihazlara enerjiyi tekrar verince sorgulama başlıyor taki veri yollayana kadar.
  2. dovanci88

    Modbus RTU Çoklu Okuma Hatası

    Slave cihaz olarak deneme için 2 adet arduino kullanıyorum ikisinde de aynı program yüklü sadece adresleri değişik. Denemeyi aştıktan sonra 6 adet arduino 6 adet Rs485 P10 panel 6 adet GMT ekran yapacağız,hepsi 485 olarak haberleşecek.
  3. dovanci88

    Modbus RTU Çoklu Okuma Hatası

    Problem 1=Haberleşme esnasında 10 nolu istasyonun okuma yazma olayını bitirip daha sonra 11 nolu istasyona geçince ilk wordü (40001) okumadan pas geçiyor. Problem 2=Tag tablosundaki Okuma yazma çevrimini 1 tur bitirdikten sonra 1000ms boyunca nedense basşka slaveler arıyormuş gibi yapıp timeout'a geçiyor ve haberleşme kesiliyor. bu döngü sürekli olarak devam ediyor.
  4. dovanci88

    Modbus RTU Çoklu Okuma Hatası

    Cevabınız için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi sıralı bir şekilde yaptım. Fakat şimdi 10 nolu istasyona sorgulama hızı çok yavaşladı ve 11 nolu istasyona hiç sorgulama yapmıyor.
  5. Merhabalar; Elimde 496 PLC ve 2 Adet aynı özellikte Modbus Slave cihaz var.Bu cihazlarda slave tag listesine 1 tanesini ekleyince istediğim tüm verileri okuma yapabiliyorum. Fakat Slave tag listesine 2 nolu cihazın adreslerini ekleyip okuma yaptığımda hem haberleşme çok yavaşlıyor hemde bazı verileri okumuyor her iki cihazda da. konuyla alaklı yardımlarınızı rica ederim. Not:Başka bir konuda operand listesinden modbus adreslerini aktif ediniz yazılmış,öyle yaptığımda da örneğin slave 1 oku_1=40001 olurken - slave 2 oku_11=40007 oluyor ne alaka anlamadım.
×
×
  • Yeni Oluştur...