Jump to content

erkanbyhn

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

erkanbyhn Hakkında

  • Derece
    Rookie
    Rookie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. erkanbyhn

    Step motor ısınıyor

    Merhaba GSTD2860 sürücü ile GSTM8818-080-842 motoru sürüyorum. Sürücüyü 70Vac trafo ile besliyorum. Ama hangi sw ayarlarını yaptıysam motor müthiş ısınıyor.boşta bile. Bu normal mi. Doğru sw ayarlarını ne olmalı.
  2. erkanbyhn

    Decimal sayıyı binary e çevirme

    Çok teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar
  3. Merhaba, Ekrandan girdiğim decimal değeri binarye çevirmek istiyorum. ,aslında yapmak istediğim şu: ekrandan 0 ile 100 değerini scala edip bir adet byte içindeki bitleri aktif etmem gerekiyor. bütün bitlerin 1 olduğu durum 255 değerine ulaşıyor. Ben bu 0-255 i 0-100 e scala ediyorum ve bit durumlarını izliyorum. Ekrandan 0'dan 100'e çıkarken aynı zamanda 1. bitten 8. bite artımlı çıkmasını istiyorum. Ekrandan 70 değerini girdiğimde aradaki bitler aktif oluyor. Bunu nasıl yapabilirim.
  4. erkanbyhn

    home komutu

    İyi günler Ali Bey, Dediğinizi yapmaya çalıştım fakat sonuç alamadım. Poz set komutundan önce rampa set komutunu çağırıyorum. Rampalı duruş ve kalkış yapabiliyorum fakat sorunum şu. Ben home sw'ine doğru git dediğim zaman poz set komutuna afaki bir pozisyon atıyorum. Bunun sebebi de pozisyon kontrolü yapmıyorum home giderken. Dolayısıyla pozisyona ulaştığını görmediği için rampalı bir duruş yapamıyor. Ben sizin demek istediğinizi anladım. Poz set komutunu açık kontak ile çağırıyorum. Home yavaşlama sensörü gördüğü zaman komutu düşürüyorum ve meşgul biti düştüyse 100 ms sonra home komutunu çağırıyorum. Sonuç alamadım. Uzaktan bağlantı yöntemiyle yardımcı olabilrseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar
  5. erkanbyhn

    home komutu

    Ali Bey merhaba, Sizin dediğiniz gibi home pozisyonuna poz set komutu ile rampalı bir şekilde gidip sensör ile home komutunu çağırıyorum. Fakat home komutu çağırdığımda ani bir yavaşama yapıyor. Buda sarsıntıya sebep oluyor. Home komutu devreye girdiği zaman istediğim hıza rampalı bir şekilde nasıl düşürebilirim
  6. erkanbyhn

    home komutu

    Anladım. Çok teşekkür ediyorum ilginiz için. İyi çalışmalar.
  7. erkanbyhn

    home komutu

    Çok teşekkür ediyorum. anlık pozisyonu okumuyorum. bir adet sensör ile takip ediyorum. Home giderken sensör gördüğü zaman home komutunu çağırmamı istiyorsunuz değil mi. Sensör öncesinde pozisyon set komutu ile sensör sonrası home komutu ile.
  8. erkanbyhn

    home komutu

    Merhaba, Servo pozisyon kontrolünde home komutunu çağırdığım zaman home giderken belli bir pozisyonda hız değiştirmek istiyorum. home hız değişkeninin değerini değiştiriyorum fakat home tetikleme komutunu resetleyip tekrar setlediğim zaman değişken değeri değişiyor. yani home komutu aktifken değişken değeri değişimini yapmıyor. Bunu nasıl çözebilirim.
×
×
  • Yeni Oluştur...