Jump to content

bakkalamca

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    5
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

bakkalamca kullanıcısının paylaşımları

  1. Herkese Selamlar, Bulgaristan'a gidecek bir tünel fırın ve ısıtmalı pres projesinde , ayrı ayrı pid blokları kullandım. Gecenin çok geç bir saati olması ve acele nedeni ile autotune çalışmayınca veya bir sepebten , test yapmak için pid bloğundaki , kp , kd, ki değerlerinin hepsine 1 değeri atayıp çalıştırıp test edildi ve makinede erken sabah saatlerinde gönderilmiş ben bakamadan. Tabii şimdi gittiği yerde pid düzgün çalışmıyor. Montajci arkadaşın laptopundan uzak masaustu bağlantısı yapacağım. Sorum şu oransal, türev ve integral değerleri için başlangıç değerleri ne olmalı çok kabaca. Mesela kp = 0.7 , kd= 0,8 , ki = 0,7 gibi başlangıç değerleri için ne önerilir. Period = 1000 ms . Teşekkürler
  2. bakkalamca

    Pozisyon kontrolde offset verip , sıfırlama

    Kendi soruma kendim cevap vereyim . HSO reset pulse counter kontağını aktif etmekte işe yaramadı ama önce reset pulse counter sonra total pulse count = 0 yapmak işi çözdü. ?
  3. İyi günler, Gmt296T ile pulse/dir modunda kullanıyorum. Homing / sıfır bulma işlemi düzgün çalışıyor. Manuel kalibrasyon komutu düzgün çalışıyor. Adına konum dediğim real değişken mevcut pozsiyonu gösteriyor. Daha sonra pozisyona git komutu ile belirlenen bir offset değerine göndererek olması gereken gerçek sıfır konumuna gönderiyorum. Bu değere gidince HSO_total_pulse count değerini eşitle komutu ile sıfır değerini yazıyorum. Şu anda makinenin sıfırı = konum = 0 . Buraya kadar herşey güzel. Daha sonra reçete üzerinden kullanıcı kendi istediği bir offset değeri ile bir çalışma sıfırlaması yapması lazım. aynı mantıkla tekrar önce pozisyon set komutu daha sonra eşitle ile gene total pulse count = 0 yapıyorum. ne oluyorsa buradan sonra oluyor. konuma gitmesi için çalıştığında sanki offset sıfırlama yapmamış gibi , konumunu unutmamış gibi hareket ediyor. Acaba HSO Reset pulse counter mı kullanılmalı ve nasıl kullanılmalı ? Bir örnek verebilir misiniz? İyi çalışmalar.
  4. bakkalamca

    Eş - Parallel Döngülü Adım Programlama

    İstasyonları alt-programlara böldüm. Bu özellik hoşuma gitti. Diğer plclerde genellikle interrruptlar alınıyor, bu şekilde yapılması büyük kolaylık olmuş. Oluşturduğum M - bayrak tarzi iç röleleri set-reset ile çalıştırdım. Similasyon da çalıştı. Eski alışkanlıklardan dolayı uyum sağlamak biraz zaman aldı. Klavye kısa yollarını kullanarak gayet rahat yazılabildim. Sizleri tebrik etmek isterim başarınızdan dolayı.
  5. İyi Günler, Bir projede her zaman kullandığım fatek plc yerine gmtcnt plc kullanmayı istemekteyim. Fatek plc lerde step komutlarında paralel döngü özelliği var. Bu özellik benim programladığım birçok makinelerin istasyonlarının senkronu için önemli. Mesela bir bant üzerinde 5 istasyon var. Bant servo motor ile istenen hatve kadar gidince , 5 istasyon bir birinden bağımsız şekilde kendi steplerine göre aynı anda çalışacak, hepsi steplerinin sonuna gelince , tekrar bir iç tetik bandı 1 hatve daha çalıştıracak ve tekrar parallel döngüler çalışacak. Kendim çok temel bir program yazdım ama offline similasyonda döngü olarak çalışmıyor. Ayrıca bir adım bitip diğer adıma geçince bir önceki adım hala aktif gözüküyor. Bu konuda yardımlarınızı rica ediyorum. step_deneme.gpf
×
×
  • Yeni Oluştur...