Jump to content

theuk

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    6
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

theuk kullanıcısının paylaşımları

  1. theuk

    Donanım eşleşme hatası.

    Başıma böyle bir hata gelmişti. Donanım hatası vermesine rağmen program çalışmaya devam ediyor mu? GMTSuite içerisinden `Konfigürasyon` bölümü altından fotoğraf paylaşır mısınız.
  2. Merhabalar, Router ile acaba bu işlemi yapmam mümkün mü? Şimdiden teşekkürler.
  3. theuk

    GLC496R ve Siemens KTP700 Basic Haberleşme

    Tabii, yarın öbürgün bağlamaya uğraşacak arkadaşlar için; Connection ayarları aşağıdaki gibidir: IP adresinizi siz GMTSuite üzerinden düzenleyebilirsin Port ve Slave ID zaten aynı olur. GMT PLC'ler zaten Modbus TCP için bir ayar gerektirmiyor direkt Slave olarak geliyormuş. Siemens üzerinden adreslendirme yapmak içinse; Ben Integer veriyi Siemens'te okuyamadım fakat Integer'ı Word tipinde okumayı başardım. 40002 Modbus adresli veriyi şu şekilde Siemens üzerinden okuyabilirsiniz İyi çalışmalar.
  4. theuk

    GLC496R ve Siemens KTP700 Basic Haberleşme

    Sorunu çözdüm.
  5. Merhaba, Elimde bulunan GLC496R Serisi PLC ve KTP700 Basic HMI'i haberleştirmeye çalışıyorum. Haberleştirme Modbus TCP/IP üzerinden yapılıyor. Tia Portal üzerinde gerekli ayarlamaları yaptım; Bu şekilde Bağlantı ayarım ve Tag'ım bulunmakta GMTSuite kısmında ise; Bu şekilde bir Operand'ım, bunu HMI üzerinden okumaya çalışınca okuyamıyorum fakat Modbus Poll ile okuyabiliyorum (42001 adresi ile). Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.
×
×
  • Yeni Oluştur...