Jump to content

forsa1975

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    3
  • Katılım

  • Son ziyaret

Topluluk Puanı

0 Neutral

forsa1975 Hakkında

  • Derece
    Newbie
    Newbie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. forsa1975

    HMI Başlangıç ayarları.

    Merhaba Programı yükleyip HMI açtığımda slave adresler için maskeleme yapmam gerekiyor. Açılılış ayarları makrosu yazıp , açılışta ayarları yapıp,yerel bir biti set edeceğim. Sonraki açılışlarda o bitin set edilip edilmediğine bakarak makroyu çalıştırmaya karar vereceğim. Bunu program içinde bizim için 1 kez çalıştırabilecek yada PLC deki gibi açılış değeri vermek mümkünmüdür ? İyi çalışmalar diliyorum.
  2. forsa1975

    Donanım eşleşmesi hk.

    Merhaba Sıcaklık modülü donanım konfigrasyonunda var iken fiziksel olarak modülü takmadan programı kullanmak istiyorum. Bazen modülü kullanmam, bazen de kullanmamam gerekebiliyor. Bu iki durum için iki farklı program dosyası tutmam gerekiyor.
  3. Merhaba GMT Soft editörünü kullanıyorum. Bazen bir projenin donanım olarak farklı girişlerini kullanmam gerekiyor. Örneğin ; bir projede PT100 modülünü kullanarak sıcaklık bilgisi alırken, başka bir projede bu bilgiyi modbus üzerinden alıyorum. Fakat modbus kullandığımda, PT100 modülünü kullanmadığım için donanım konfigrasyonu farklı olan başka bir dosya oluşturmam gerekiyor. Bunu yapmadan program üzerinden yazılımsal olarak çözmem mümkün müdür?
×
×
  • Yeni Oluştur...