Jump to content

GMT_

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    7
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    1

İletiler bölümüne GMT_ kullanıcısının eklediği dosyalar

  1. Vusal Qurbanli, 35 dakika önce yazdı:

    Bilgi?

     

    Merhabalar. Siemens'in bu modülünde bildiğim kadarıyla kendisinin 24'ünü kullanma gibi bir zorunluluğu yok. Siemens'in bu modülünün Analog Girişlerini, 0-20mA ya da 0-10V olarak kullanabiliyorsanız eğer, şunu deneyebiliriz; bizim AC sürücümüzün Analog çıkışını 0-10V seçip, siemens modülün de analog girişlerini 0-10V ayarlayıp deneyebiliriz. ya da aynı şekilde mA çıkış ayarlayıp, mA giriş olarak da iki cihazı deneyebiliriz. Bizim sürücümüzde sol aşağı tarafta tırnaklar var. mA ya da V çıkış olarak ayarladığınızda AO tırnakların yerini değiştirmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde bizim sürücülerimizde herhangi bir sorun şu ana kadar yaşanmadı.

  2. Abdurrahman1, 7 saat önce yazdı:

    Ben Bakude ilac ve gida fabrikinde calisiyorum. inverteri iki modda calistirmak istiyorum. birincisi operatorun istedigi hizi vere bilecegi sekilde olsun ikincisi 10 hzden baslayip 30hz e 30 dkda yukselsin. bu mumkunmu? iki mod icin nasil yapa bilirim?

    simdiden tesekkur ederim

    Merhabalar. Konuyla ilgili çözüme daha rahat kavuşmamız için bir sorum olacak. Örneğin, operatorün 14Hz'de sürücüyü çalıştırdığını varsayalım(farklı herhangi bir frekans da olabilir). ikinci modta 10hz'den 30hz'ye 30dk'da yükselecek demişsiniz. burada da bir sorun yok. ama 14hz'de çalışırken ikinci moda geçtiğimizde, sürücü önce 10hz'ye düşecek sonra 30hz'ye mi çıkacak? yoksa 14hz'den 30'a mı yükselecek? Bunun sizler için bir önemi var mı?

  3. ali tosun, 23.09.2023 - 11:49 yazdı:

    merhablar, GMT TSG 043 HMI ile Allen Bradlay Micrologix 1200 plcyi COM0 portu üzerinden rs232 protokolü üzerinden haberleştirdim. sorunsuz çalıştı. İlerleyen zamanda sisteme bir plc daha ilave etmek gerekti. GMT196t plcyi sisteme ilave ettim. bu yüzden COM0 portunu rs485 üzerinden gmt ile COM2 portunu rs232 üzerinden AB plc ile haberleştirmek istedim. Ancak COM2 portundan AB plc ile haberleşme sağlayamadım. gmt plcyi sistemden çıkarıp sadece ab plcyi com2 (rs232) üzerinden bağlamayı denedim yine başarısız. aynı ayarlarla com portu değiştirdiğimde yani ab plcyi com0 a aldığımda bağlantı sağlanıyor. 

    böyle bir sorun yaşayan ya da yapılması gereken hakkında fikri olanların yardımcı olmasını rica ederim.

    herkese iyi çalışmalar dilerim.

    Merhabalar kolay gelsin. COM0'ın 232 port kablo pinleri ile COM2 232 port kablo pinleri birbirinden farklı olduğu için haberleşemiyorsunuz. Soket pinlerini uygun şekilde bağlarsanız haberleşme sorununuz düzelecektir. İyi çalışmalar..

  4. Öncelikle bu uygulama için, sürücü klemenslerindeki, COM ile PLC ya da +24V ile PLC arasındaki köprüyü sökünüz.

    Eğer ki projenizde kullandığınız plc çıkışı PNP(+24V) çıkışlı bir plc ise;

    * sürücü klemenslerindeki PLC yazan yere harici güç kaynağınızın 0V'unu

    * sürücü klemenslerindeki DI1-2-3-4-5 vs. hangi girişten start alıyorsa o girişe de plc çıkışını bağlayınız.

     

    Eğer ki projenizde kullandığınız plc çıkışı NPN(0V) çıkışlı bir plc ise;

    * sürücü klemenslerindeki PLC yazan yere harici güç kaynağınızın 24V'unu

    * sürücü klemenslerindeki DI1-2-3-4-5 vs. hangi girişten start alıyorsa o girişe de plc çıkışını bağlayınız.

    npn.png

    pnp.png

×
×
  • Yeni Oluştur...