Jump to content

osmankalhan

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    8
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    2

osmankalhan last won the day on 16 Nisan

osmankalhan had the most liked content!

Topluluk Puanı

4 Neutral

osmankalhan Hakkında

  • Derece
    Rookie
    Rookie

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. Bu şekilde değişken eklerken entes'in dökümanındaki değerlere 40000 ekleyerek işimi çözmüş oldum. Diğer arkadaşlar da bu konuda veri adresine 40000 ekleyerek haberleştirmede doğru adresi bulabilirler.
  2. Merhabalar RS485 ile iki cihazı birbirine bağladım Baudrade vs ayarlarını hepsini girdim. PLC de de aynı ayarları yaptım PLC yi master yaptım. Ancak hangi adreslerden okuma yapacağım konusunda bilgim yok voltmetre sol üsründe rx/tx yanıp sönüyor. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz ?
  3. osmankalhan

    HMI ile 2 PLC Haberleşme Hk.

    Çözdükten sonra detaylıca anlatırmısınız nasıl çözdüğünüzü
  4. Cihazı firmaya gönderdim yenisini gönderdiler sağolsunlar. Sorunu kendi başıma çözemedim.
  5. Bir adet HMI ile 2 adet slave cihazdan aldığımız verileri her değişim algılandıktan 5sn sonra anlık veriyi alarak kayıt etmek istiyorum örneğin bugünün 1. verisi 2.verisi diye. Bunun için sadece HMI yeterli olurmu PLC de kullanmamız gerekir mi nasıl bir yol izlememi önerirsiniz bu işi nasıl yapabilirim.
  6. Merhabalar öncelikle GSR-2118R ile çalışmaya başlayalı uzun süre olmadı ama mükemmel bir cihaz. Marifetli bu cihazda standart resimler haricinde kendi yaptığınız resimleride cihaza yükleyebileceğimizi keşif ettim. İnternette araştırdım ama bulamadım. En azından başka arayan olursa fazla vakit harcamadan olayı çözüme kavuştursun. Vakit nakittir Öncelikle en basit yöntemi söyleyeyim. Resim'in çözünürlüğünü düşürüp bmp formatında proje dosyasının içine atın. Projeyi kapatıp tekrar açın ve resimlerin olduğu kısımda proje dosyasından olan kısımda bmp formatındaki resim görünecektir. Bir diğer yöntem ise çok kullanacağınız bir resim ise. C:\Users\osmankalhan\AppData\Roaming\gmtdata_hmi\scada_data\lib içerisine bir klasör açın ve içine svg ve bmp formatında olan kullanacağınız dosyaları açılan klasöre atın. Bu klasörün adı program içerisinde çıkacaktır ve içindeki resimler GMT Suite içerisinde görünecektir. Programdan seçip kullanabilirsiniz. İnşallah işinize yarar saygılarımla.
  7. gsr-2118r ekranlı mini PLC ye lin dosyasını yüklerken dosya yüklemek istenilen CPU türüne uygun değildir hatası veriyor. Firmware güncellemesi yapmadan önce de bu hatayı veriyordu. Şimdide bu hatayı veriyor. Ama firmware kısmında -1 yazıyor neden yazıyor bilmiyorum ama bağlanıyor. Ne yapmam gerekli bilen varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
  8. osmankalhan

    GSR-2118R PLC STOP' DAN ÇIKMIYOR

    Aynı problem in benzeri şuan bendede var ne denediysem olmadı bende STOP yazmıyor hep beyaz ekran. program yüklemeye çalışınca yüklemeye çalıştığınız plc modeli ile aynı değilmi uyumlu değilmi öyle bir hata veriyor. Firmware güncelliyorum ama başarılı demesine rağmen firmware -1 olarak görünüyor. OK'e basılı tutuyorum menü açılmıyor. Ne yapacağım şaşırdım.
×
×
  • Yeni Oluştur...