Jump to content

kayali27

Forum kullanıcıları
  • İçerik sayısı

    28
  • Katılım

  • Son ziyaret

  • Days Won

    4

kayali27 last won the day on 10 Temmuz 2020

kayali27 had the most liked content!

Topluluk Puanı

4 Neutral

kayali27 Hakkında

  • Derece
    Rookie
    Rookie
  • Doğum Günü 09/20/1994

Güncel Profil Ziyaretleri

Güncel ziyaretçiler bloku aktif değil. Diğer kullanıcılar son ziyaretçilerinizi aktif edene kadar göremezler.

  1. kayali27

    .csv dosyası oluşmuyor.

    HABERLEŞME KONFİGÜRASYONUNU YENİDEN KURUNCA DÜZELDİ . TEŞEKKÜRLER.
  2. kayali27

    .csv dosyası oluşmuyor.

    Merhabalar, gmt suite programındaki konfigürasyonda rs232 ve rs485 haberleşme portlarını aktif ettiğim halde projede .csv dosyası oluşturmuyor. Bu sebeple pdesinger programında adres etiketi içe aktarma yapamıyorum. Bu konu hakkında yardımlarınızı rica ederim.
  3. Merhabalar, RS485 üzerinden ekran ve harici cihaz aynı anda gmt196 plc ile haberleşebilir mi? Yoksa ekranı harici olarak 232 portuna mı bağlamalıyım.
  4. kayali27

    Step Motorda Hız ve Pals

    Hacı Bey Merhabalar, 180W 3 ÇIKIŞLI TRAFO (TRF180-220-070-3) yu step motoru beslemek için aldım. Ancak verimlilik için ,tek ucu kullanıp diğer iki uç boşta kalacak şekilde mi bağlayacağız? Yoksa bir bağlantı öneriniz var mı ? Teşekkürler.
  5. kayali27

    Gop43 Mitsubishi d700

    Ayrıca kablo bağlantısı önemli . Normal bir rj45 soketli internet kablosunun bir ucunu d700 e bağlayıp diğer ucunu kesip soydugunuz zaman yeşil ve mavi kablo sizin A ucunuz , diğer çizgili yeşil ve çizgili mavi beyaz kablonuz b ucu oluyor.
  6. kayali27

    Gop43 Mitsubishi d700

    Mitsubishi sürüde parametreler doğru ayarlı mı? D700 serisini bende bir çok kez kullandım GMTcnt ile bir sıkıntı yaşamadım.
  7. kayali27

    Step Motorda Hız ve Pals

    Teşekkürler.Hacı Bey
  8. kayali27

    Step Motorda Hız ve Pals

    Ayrıca belirttiğiniz 180W 3 ÇIKIŞLI TRAFO (TRF180-220-070-3) ile besleme yaptığımızda alarm durumunda ALM- VE ALM+ Uçlarındaki gerilim değeri ne olacaktır. Bilgi verir misiniz ?
  9. kayali27

    Step Motorda Hız ve Pals

    Hacı Bey Merhabalar, Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Dev/dk formülünde gönderilen frekans değeri kontrolcü den gelen pto sinyalinin frekansı mıdır ?
  10. Merhabalar GLC-396T serisi plc de plc çalışamıyor hatası alıyorum. PLC de online olduğum ekran görüntüsü ektedir. Yardımlarınızı rica ederim.
  11. kayali27

    donanım eşleşme hatası hk.

    Aynı durum benim de başıma geldi. Herşey normal olmasına rağmen bu sorunu görüyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?
  12. kayali27

    Ekranda analog değeri gösterme

    Merhabalar ; sayı komponentini kullanmanız gerekmektedir. Temel özellikler kısmından okuma adresini "plc adresi kullan " seçeneğini işaretleyerek , plc de istediğiniz değişkenin içeriğini okuyabilirsiniz. Bunun için önce plc ile hmi haberleştirmeniz ardından ise plc tag listesini hmi projenize eklemeniz gerekmektedir. kolay gelsin.
  13. Merhabalar ; Üretim hattından okuduğum bir basınç değişkenini, belirlediğim bir üst değer ile karşılaştırıp , basınç değeri limit üstü olduğunda bir biti tetikliyorum. Bu bit tetiklendiğinde basınç değerinin grafiğini belli bir zaman(örneğin 10 sn) aralığında çizdirip daha sonra bu veriyi usb veya hmi ekranında saklamak istiyorum. Bu konuda desteklerinizi bekliyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler. edit : grafiği çizdirmeye arıza sinyalinden 3 sn önce başlamak mümkün müdür ?
  14. kayali27

    PID %Set Değeri

    Sayın malikenes ; yardımınız için teşekkür ederim.
  15. kayali27

    PID %Set Değeri

    Merhabalar ; Bir ısıtıcıyı SSR çıkışı % Set değer girerek kontrol etmek istiyorum. Yani sıcaklık seti girilmeyecek, SSR % seti girilerek PID ile SSR çıkışını % değer olarak kontrol edilecek. Örneğin %50 SSR seti girilince PLC çıkışı SSR yi %50 ayarda kontrol etmiş olacak. Daha önce bir çok kez sıcaklık seti girilerek PID kontrol yaptım ama böyle bir şey ile ilk defa karşılaşıyorum. Bu kontrol olayını nasıl yapabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
×
×
  • Yeni Oluştur...